Boosta ditt sommartorra hår med några riktigt härliga fuktgivare.

Vare sig du har håret uppsatt i en knut hela sommaren, eller om du plattar, lockar och stylar mycket, så är det i behov av vård och omsorg nu. Efter en semester med sol och bad kan slitna toppar och en torr hårbotten må bra av en extra fuktboost. Så varför inte starta hösten med en ny hårvårdsrutin så ditt hår och hårbotten dessutom står pall inför vinterns påfrestningar?

Det finns flera olika produkter som gör under för ett torrt hår, men man ska inte glömma att början till ett hälsosamt hår startar med en hälsosam och återfuktad hårbotten. Det är därför viktigt att du till exempel alltid använder balsam i hela håret.

Ett bra och återfuktande schampo och balsam är viktigt. Det kan också vara värt att investera i en hårmask som boostar din hårbotten rejält med fukt. För att skydda topparna lite extra skadar det aldrig att massera in dem med en bra hårolja.

9 återfuktade och vårdande hårprodukter

Genom att använda bra produkter som ger fukt från hårbotten och hela vägen ut i topparna håller du håret vackert och glansigt året om. Här tipsar vi om några favoriter som ger liv och glans åt ett torrt och slitet hår:

Shampoo och balsam för torrt hår

1. Det här schampot från Björn Axén innehåller vårdande arganolja och är framtaget för skadat och torrt hår som behöver mer återfuktning och vårdande ingredienser. Det är dessutom veganskt! Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

2. I samma serie som schampot ovan finns även detta balsam från Björn Axén. En perfekt kombo för dig med riktigt torrt hår och som vill fuktboosta det. Lämnar håret både glansigt och mjuk! Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

3. Detta schampo från REF passar dig som vill ge håret lite extra vård efter sommaren men är även perfekt om du färgat håret eller om du använder platt- eller locktång mycket. Ett schampo som reparerar och skyddar håret. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

4. Denna trio från Indy Beauty är en god investering för dig som vill stärka håret och reparera skador på hårytan. Schampo, balsam och inpackning som vårdar och dessutom är veganskt. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Hårolja för torrt hår

5. Denna olja från Olaplex är extremt lätt och passar därför alla hårtyper. En stylingolja med reparerande egenskaper som mjukgör och förbättrar kvaliteten på ditt hår. Helt klart en värd investering för håret. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

6. Ännu en lätt olja, från Moroccan oil, som vårdar hårtopparna utan att göra det fett. Massera in i dina torra hårtoppar och frisset försvinner direkt. Arganoljan stärker dessutom håret och ger härlig glans. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Inpackning och hårmask för skadat hår

7. En vegansk och skonsam hårinpackning som ger näring åt ditt torra och slitna hår, från Maria Nila. Massera in i hår och hårbotten och låt verka i bara 3 minuter för en riktig fuktboost. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

8. En underbar hårmask från Björn Axén som återfuktar på djupet och stärker håret. Enkel att använda då du byter ut ditt balsam mot denna effektiva inpackning. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com)

9. En näringsbomb från Kevin Murphy som är framtagen för skadat hår och "limmar" ihop kluvna hårtoppar. Kan appliceras på hela håret efter tvätt eller användas på torrt hår, där frissighet behöver redas ut. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

Läs mer:

12 sköna kroppsoljor som vårdar din sommarhud

Vad är micellärt vatten och därför ska du använda det

Mer läsning

Femina