ANNONSSAMARBETE MED CLARINS

Shama Persson älskar livet efter 50. Hennes barn har flyttat ut, hon har ett nytt jobb och många möjligheter har uppenbarat sig. Livet i dag kretsar kring vad som får just henne att må bra – men vägen dit har inte varit en dans på rosor. Här berättar Shama om svårigheterna tidigare i livet, de positiva förändringarna som åldern medfört och vilka produkter hon rekommenderar för en mogen hud.

Med åldern kom friheten

Shamas liv har kantats av separation och konflikt, brist på självkärlek och en kamp i att hitta värde i sig själv utanför mammarollen. I dag lever hon ett liv som hon tidigare bara kunnat drömma om, med ett kul jobb, bra självkänsla och frihet – en frihet som i stort sett fick sin start när barnen flyttat hemifrån.

Det fanns en rädsla att jag skulle känna mig ensam när barnen flyttat ut men så är det inte alls. Jag upplever snarare att en massa nya möjligheter har uppenbarat sig. Denna nyfunna frihet är så viktig för min lycka i dag och jag känner mig lite pånyttfödd faktiskt, berättar Shama och fortsätter:

Jag tror att rollen som mamma är speciell och faktiskt väldigt utsatt. För mig, som varit ensamstående med mina barn, har det nog varit extra svårt att förstå att jag har ett värde i mig själv, som den människa jag är.

Shama Persson

All den tid och omsorg Shama tidigare investerat i sina barn, kan hon i dag investera i sig själv. Hennes liv innan 50 kretsade runt att uppfostra och försörja barnen – att hon på senare år kunnat fokusera på sig själv har gjort åldrandet till något fantastiskt.

Det låter kanske egoistiskt men det ligger en enorm glädje i att ha möjligheten att prioritera sig själv. Jag känner mig lugnare och mindre pressad att prestera och att vara bra – det har liksom gett mig tillåtelsen att vara mig själv, förklarar hon.

Modellkarriären hjälpte självförtroendet

Shama växte upp i ett hem utan speglar, där man absolut inte fick vara fåfäng. Hon var en pojkflicka, men dagdrömde om att bli sminkad och stylad och stå framför kameran. Med det nya yrket som modell har flickdrömmen blivit sann och självkärleken har ökat – något som fått henne att uppskatta åldrandet.

Shama, fridfull

Mitt självförtroende har ökat enormt tack vare jobbet och jag har lärt mig att älska det jag tidigare tyckte var defekter. Jag har accepterat att om jag blir bokad på ett jobb, då är det mig de vill ha, ingen annan, säger Shama och fortsätter:

Att kunna säga till mig själv ”Ja, jag är vacker, ja, jag har kraft att påverka” vore en utopi för några år sedan. Jag tvivlade så mycket på mig själv och min förmåga. Jag vågar ta för mig mycket mer i dag och känner mig inte längre misslyckad och rädd.

Huden fick plötsligt fokus

Yrket och åldern har gjort Shama mer medveten om sin hud, som också genomgått en förändring. Bristen på en bra hudvårdsrutin blev då ett akut problem och hon vände sig till hudvård speciellt utvecklad för mogen hud.

Jag har aldrig tänkt särskilt mycket på min hud, den har bara varit där. De senaste åren, i samband med klimakteriet, så har något förändrats. Jag har varit torrare, liksom uttorkad inifrån, berättar Shama.

Shama, Clarins

Clarins hudvårdsserie Nutri-Lumière och dagkrämen Nutri-Lumière Revive gör mig pigg och redo för en hel dags jobb. Jag slipper smörja in mig efter lunchen och jag har inte längre en backup-tub med kräm i väskan. Och, helt ärligt, det känns fantastiskt att någon fokuserar på 50+ och 60+ kvinnor – mer av det tack!

Åldersdiskrimineringen ett stort problem

Shama vill gärna inspirera andra kvinnor till att uppskatta sitt åldrande och sitt utseende. Samtidigt förstår hon varför många upplever åldrandet som negativt när världen i dag är så pass ”anti-age”.

Ett stort problem som jag ser är ”ageism” – åldersdiskriminering. Jag tror att vårt utseende verkligen blivit ett föremål för detta. Vi skyr rynkor som pesten, kropparna ska fettsugas och opereras och vi matas med förebilder som är för unga för oss att relatera till, säger Shama och fortsätter:

Samtidigt är det inget skamfyllt i att vilja vara sitt vackraste jag. Jag själv har precis upptäckt vikten av hudvård och jag älskar det – det viktiga är bara att fasaden inte blir vårt allt.

Hudvårdsserien för mogen hud

Naturligt tappar huden lyster, fyllighet och fukt med åldern. Clarins har därför skapat Nutri-Lumière – en hudvårdsserie speciellt utvecklad för kvinnor 50+, med en hud i behov av fukt, spänst och glow.

Nutri-Lumière Revive

Nykomlingen Nutri-Lumière Revive är en lyxig dagkräm för mogen hud med riklig omsvepande konsistens, som neutraliserar gula toner i huden. Tack vare unika och naturliga ingredienser, som Kaki-extrakt och blomextrakt från hästkastanj, blir krämen stärkande och återupplivar din hud.

Komplettera din hudvårdsrutin med hela Nutri-Lumière-serien

Nutri-Lumière Renewing Treatment Essence

Renewing treatment essence

En förberedande lotion som slätar ut och stärker huden och gör den redo att ta emot efterföljande produkter.

Nutri-Lumière Jour Revitalizing Day Emulsion

Day emulsion

En näringsgivande och mjukgörande dagemulsion som ger huden en strålande lyster utan att kännas oljig.

Nutri-Lumière Nuit Nourishing Rejuvenating Night Cream

Nutri-Lumière Jour Revitalizing Day Cream

day cream, night cream

En dagkräm och en nattkräm som ger fukt och livar upp en försvagad hud. Krämerna förvandlas till en olja vid applicering och lämnar huden silkeslen.

Mest läst