ANNONSSAMARBETE MED CLINIQUE

Att få till en bra hudvårdsrutin när vi blir äldre behöver inte vara krångligt alls, men vill man få resultat som verkligen gör skillnad så ska man vara noga med vilka ingredienser du smörjer in ansiktet med. Lyster, mindre rynkor och mer stuns är nämligen något som inte alla produkter kan leverera.

Så, vilka ingredienser ska vi hålla koll på 2023? De som just nu hyllas allra mest för att ge både resultat och samtidigt vara väldigt skonsamma mot huden är peptider, retinoider och hyaluronsyra, Och säg hej till hjälteprodukten som innehåller alla tre – Cliniques Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum, ett så kallat laser-fokuserat anti-age serum särskilt framtaget för att minska rynkorna på tre sätt, där de tre superingredienserna alla samarbetar för att stärka huden, återfukta och jämna ut rynkor och linjer.

Tre nyckelingredienser för en ungdomligare hy

1. Peptider – Nyckeln till ungdomlig lyster

Den här smarta hudvårdsingrediensen har som syfte är att stimulera kollagen och reducera och minska rynkor. Kollagen ger huden spänst och fyllighet och tyvärr minskar det drastiskt med åldern, så att leta efter produkter som tillför det är nyckeln till ungdomlig lyster, och en mjukare och fastare hud.

2. Retinoider – Hudvårdsvärldens största snackis

Hudvårdsvärldens snackis just nu är utan tvekan hydroxypinacolone retinoate – ett A-vitamin som är en avancerad form av retinoid. Den påminner om den mer kända retinolen med skillnaden att den inte ger någon irritation på huden. Det här är ingrediensen du ska leta efter om du menar allvar med att bli av med rynkorna.

Med retinoider, som är samlingsnamnet för A-vitamin i hudvård finns det också en mängd andra fördelar för huden, förutom att öka på kollagenproduktionen så reducerar de solskador och pigmenteringar, minskar porernas storlek och ger huden glow – allt för en hy som behöver en uppfräschning. Den här tiden på året är en perfekt tid att introducera A-vitamin eftersom solen inte är lika stark nu, men kom ändå ihåg att alltid använda solkräm när du använt Cliniques Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum.

Clinique smart clinical repair

Produkterna i Cliniques Smart Clinical Repair-serie är allergitestade och 100% doftfria.

3. Hyaluronsyra – En kraftig fuktbevarare

Den här kraftiga fuktbevararen ger huden massor av fukt – och hjälper huden att hålla kvar den. Hyaluronsyra är ännu en nyckelingrediens för ungdomlig hy eftersom den ger en smidigare och mjukare hud, och hjälper huden att bevara den viktiga fuktbalansen, något som minimerar torra, fina linjer.

Matcha serumet med rätt produkter

För att få bäst resultat med Cliniques Smart Clinical Repair Serum så matchar du den med fördel tillsammans med resten av produkterna i serien – Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Cream och Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Eye Cream.

ögonkräm

Addera en ögonkräm och fuktkräm till din hudvårdsrutin som hör till samma serie.

Stärkande och närande kräm

Den här krämen som passar alla hudtyper är ett kraftfullt tillägg till Clinique Smart Clinical Repair Serum. Den supernärande Smart Clinical Repair Wrinkle Cream som bland annat innehåller krämigt sheamsör hjälper till att återfukta en hud med torra linjer och ser till att huden även behåller fukten. Andra nyckelingredienser är kollagenboostande peptider och återfuktande hyaluronsyra. En riktig höjdarkräm nu i vinter som glider lätt på huden och lägger sig som ett mjukt duntäcke över fuktfattig hud.

Smart Clinical Repair Wrinkle Cream

Ett smart tillägg till serumet – Smart Clinical Repair Wrinkle Cream, 785 kr.

Reparerande och återfuktande ögonkräm

Första stället där rynkorna visar sig brukar vanligtvis vara runt ögonen. Den här ögonkrämen som passar alla hudtyper hjälper huden att se jämnare ut och stärker ögonhudens barriär. Huden runt ögonen känns lugnad och mjukare, samtidigt som du får en piggare blick. Riktigt härlig och fluffig ögonkräm som verkligen gör jobbet!

Clinique Smart Clinicial Repair Wrinkle Correcting Eye Cream

Addera en närande ögonkräm Smart Clinicial Repair Wrinkle Correcting Eye Cream, 585 kr.

Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep
0:54

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

(0:54)

Slå på ljud
Mest läst