Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Present till mamma – 18 personliga mors dag-presenter

16 apr, 2024 
18 personliga presenttips till mamma på mors dag
Uppvakta mamma på mors dag, födelsedagen eller andra viktiga tillfällen med en personlig present som visar din uppskattning. Vi har samlat presenttipsen som garanterat kommer göra succé!
Annons

Mors dag står strax runt hörnet och för många av oss är det hög tid att börja fundera på hur vi ska fira dagen för att visa vår uppskattning. För oavsett om det är din egen mamma, mor- eller farmor eller mamman till dina barn det gäller så vågar vi lova att uppvaktning i någon form på dagen verkligen kommer att uppskattas.

Streetstyle med lila kostym, gul skjorta och gul väska
Foto: TT/Marcy Swingle/Shutterstock

När är mors dag 2024?

Precis som vanligt infaller mors dag den sista söndagen i maj, vilket 2024 innebär att vi firar söndagen den 26:e maj.

Annons

Present till mamma – 18 bra presenttips på mors dag 2024

För dig som vill uppvakta din mamma på mors dag, födelsedagen eller hitta en riktigt bra present till andra tillfällen så har vi här samlat de bästa tipsen på gåvor som garanterat kommer uppskattas!

1. Örhängen, Edblad

Ett par vackra örhängen är ett säkert kort (så länge mottagaren har hål i öronen, såklart). Dessa guldpläterade varianter med stenar passar lika bra till vardags som till fest. Se mer och köp örhängena här (reklamlänk).

Guldpläterade hoop-örhängen med stenar från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

2. Ljuslykta, Scandi Living

En fin inredningsdetalj kan liva upp vilket hem som helst, och man kan (nästan) aldrig ha för många. Den här fina mönstrade varianten ger ett fint sken och passar att ha framme såväl i vår som under varma sommarkvällar. Se mer och köp ljuslyktan här (reklamlänk).

Annons
Mönstrad ljuslykta från Scandi Living
Klicka på bilden för att komma direkt till ljuslyktan.

3. Parfym Paradoxe, Prada

Pradas parfym är en av de mest omtalade parfymlanseringarna de senaste åren, och många är de som vittnar om uppskattande kommentarer och frågor när de bär just denna doft. Med andra ord en doft som många uppskattar! Se mer och köp parfymen här (reklamlänk).

Parfym Paradoxe för dam från Prada
Klicka på bilden för att komma direkt till parfymen.
Annons

4. Necessär, By Malene Birger

En praktisk och snygg necessär förhöjer verkligen upplevelsen på resan, och är praktisk när du behöver ta med dig prylar till träningen eller liknande. By Malene Birgers klassiska mönster i toner av brunt är riktigt elegant och tidlöst. Se mer och köp necessären här (reklamlänk).

Mönstrad brun necessär i skinn från By Malene Birger
Klicka på bilden för att komma direkt till necessären.

5. Brunch på Fotografiska

Vill du ge bort kvalitetstid? Då är något ni kan göra tillsammans ett riktigt bra val! Fotografiska i Stockholm är ett populärt ställe att besöka, både för sina inspirerande fotoutställningar och sin högkvalitativa restaurang. Så vad kan vara en bättre present än ett besök ni både tar del av utställningarna och njuter av en god brunch före eller efter? Helt klart en succépresent! Läs mer om brunchen och köp presentkortet här (reklamlänk).

Annons
Brunch på Fotografiskas restaurang i Stockholm
Klicka på bilden för att komma direkt till bokningen.Mikael Sjöberg/TT

6. Väska, MQ Marqet

Vill du ge bort en stilsäker accessoar i present? Då är den här trendiga väskan ett utmärkt val! Den har en rundad hobodesign som vi ser mycket av just nu, och är enkel att styla till många olika tillfällen. Förutom svart finns den även i beige, se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Rundad svart hoboväska i skinnimitation från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Fat, Piccola Home

En så vacker stor tallrik med mönster av citroner som passar perfekt att servera sallad eller annat på. Den är handmålad och finns i flera olika utföranden, se mer och köp fatet här (reklamlänk).

Annons
Citronmönstrad stor tallrik från Piccola Home
Klicka på bilden för att komma direkt till tallrikarna.

8. Kruka med fat, Arket

En snygg kruka med tidlös design kommer i princip alltid göra succé – särskilt om du adderar en fin växt. Så mycket roligare än att bara köpa med en blomma! Se mer och köp krukan med fat här (reklamlänk).

Kruka med fat från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till krukan.

9. Badrock, Ellos

Maxa myset året runt med en mysig morgonrock, som passar lika bra efter utomhusbadet i sommar som duschen eller badet hemma under resten av året. Denna fina variant är gjord i 100 % bomullsfrotté, se fler färger och köp morgonrocken här (reklamlänk).

Annons
Gul morgonrock för dam i bomullsfrotté från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrocken.

10. Läppstift, Clinique Black Honey

Vill du ge bort en skönhetsprodukt men vet inte vad din mamma skulle passa i eller tycka om? Då är Cliniqiues hajpade läppstift som gått viralt på TikTok perfekt – färgen anpassar sig nämligen efter läppfärgen och blir till en unik kulör! Se mer och köp läppstiftet här (reklamlänk).

Clinique Black Honey läppstift
Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

11. Kopp, ByOn

En fin kopp är extra god att dricka morgonkaffet eller teet ur. Denna vackra är formad som en vallmoblomma, se mer och köp koppen här (reklamlänk).

Annons
Kopp formad som en blomma från Byon
Klicka på bilden för att komma direkt till koppen.

12. Dagspa

Passa på att skämma bort mamma med en härlig spa-upplevelse! Det går givetvis att ge bort en hel vistelse med övernattning, men många spahotell har även dagspa och andra spa-upplevelser som är riktigt prisvärda. En av alla dessa är Marstrands Havshotell, som både har inomhuspooler, utomhuspooler, bastu och havsbad. Läs mer om Marstrands Havshotell och andra spa:n här (reklamlänk).

13. Nagelstärkare, CND

Till någon som har problem med sköra naglar som skivar sig eller lätt går av är det här kitet en riktig vinnare. Det innehåller både en nagelolja och en keratinbehandling som vid regelbunden användning verkligen ger resultat. Se mer och köp kitet här (reklamlänk).

Annons

14. Eye patches, Xlash

Ett par effektiva ögonmasker kan verkligen få en att känna sig lite piggare. Xlash variant är populär och en riktig favorit hos många att använda vid särskilda tillfällen eller en tuff natt. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Eye patches - ögonmasker från Xlash
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

15. Doftljus, Voluspa

Voluspas Crisp Champagne är en riktig klassiker som fortfarande står sig stark. Denna kommer dessutom i en fin plåtburk som passar bra att förvara småsaker i även efter att ljuset har brunnit ut. Se mer och köp doftljuset här (reklamlänk).

Annons
Doftljus Crisp Champagne från Voluspa
Klicka på bilden för att komma direkt till doftljuset.

16. Brynbehandling, Rapide Brows

Varför inte passa på att ge bort något som mamman i fråga inte själv skulle unna sig? En brynbehandling med formning och färgning av brynen är ett enkelt sätt att skämma bort henne på! Hos Rapide finns flera olika behandlingar, läs mer om de olika behandlingarna och boka här (reklamlänk).

Brynstyling, trådning och färgning hos Rapide
Klicka på bilden för att komma direkt till behandlingarna.

17. Handdukar, Ellos Home

Härliga handdukar är något som många inte unnar sig, särskilt matchande sådana. Dessa eleganta handdukar har både fått bra betyg i ett av Testfaktas handdukstest samt fina recensioner. Dessutom har detta 6-pack med handdukar i tre olika storlekar en riktigt plånboksvänlig prislapp! Se fler färger och köp handdukarna här (reklamlänk).

Annons
Matchande handdukar i 6-pack från Ellos Home
Klicka på bilden för att komma direkt till handdukarna.

18. Blombud, Interflora

Är du ute i sista minuten eller kan inte vara på plats och fira mamma på mors dag? Att få ett blombud uppskattas alltid! Hos Interflora finns det många olika buketter att välja mellan, se mer och beställ ditt blombud här (reklamlänk).

Gul bukett till mamma på mors dag från Interflora
Klicka på bilden för att komma direkt till blommorna.
Vad är grejen med? #13 – FeminaBrand logo
Vad är grejen med? #13 – Femina
Annons