Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Jag är shoppingredaktör – de här tre väskmodellerna ser jag överallt just nu

10 apr, 2024 
AvCecilia Persson
FotografLittle Liffner, TT
Två kvinnor med bruna mockaväskor
Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson arbetar dagligen för att ta de bästa köpen, garderobsfavoriterna och trenderna direkt till dig genom att handplocka modeguldkornen från budget till lyx. Våren 2024 finns det tre modeller av väskor som återkommer gång på gång – och som finns i alla olika prisklasser.
Annons

I rollen som shoppingredaktör här på femina.se är mitt jobb att dagligen scanna webbshopparna för att hitta de senaste modenyheterna och de allra bästa köpen just nu – något som följaktligen leder till att en hel del kläder och accessoarer passerar på på min skärm dagligen. Och samtidigt som det finns allt man kan tänka sig hos märkena och webbshopparna så finns det också trender och tendenser där strömningarna är extra tydliga.

En av dessa breda trender har med en av våra mest använda accessoarer att göra: väskan. Efter allt från trender med miniväskor till färgstarka och utstickande val så går trenden våren 2024 i mer neutrala och naturnära toner. Dominerande är klassiskt svart och neutrala nyanser av beige, vitt och brunt, som alla gör sig perfekta i basgarderoben.

Trendiga väskor våren 2024

Det finns särskilt tre väskmodeller som jag utan tvekan har sett extra mycket av den här våren, och som är väl värda att spana in oavsett om du vill ha en liten partyväska eller är ute efter en praktisk jobbväska. De finns hos såväl märken som kedjorna och i alla olika prisklasser, och inte minst hos många svenska varumärken som har hoppat på trenderna. Du kan läsa mer om trenderna, samt se de bästa köpen just nu, nedan!

Annons

1. Croppad shopperväska

Mullvadsfärgad shopperväska med ett brett handtag och en längre axelrem från Gina tricot
Vacker brun väska från Gina tricot. Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

En av modellerna som syns överallt just nu är den stela shopperväskan i en chunky modell, som gärna får vara i storlek mindre och gjord i läder, skinnimitation eller mocka. Hos såväl märken som kedjor hittar vi varianter i olika prisklasser som alla platsar i en tidlös basgarderob. Gina tricots variant ovan har den perfekta mullvadsgrå nyansen – scrolla vidare för fler handplockade favoriter.

Grå toteväska, Arket

Arket har länge haft shopperväskor i denna modell i många olika färger och storlekar. Just nu fångar den här grå varianten mitt öga lite extra. Se fler färger och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Beige shopperväska i en liten modell med ett brett axelband med spänne från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Svart toteväska, Mango

Denna svarta toteväska i läderimitation prickar in alla rätt med sin eleganta och minimalistiska design. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Svart liten shopperväska med ett brett band från Second Female
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons

Brun toteväska, Acne Studios

Denna bruna skinnväska från svenska Acne Studios är i modellen Musubi, och den finns i flera olika storlekar och färger. De knutna detaljerna på sidorna ger verkligen väskan det där lilla extra. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Brun skinnväska i modellen Musubi från Acne Studios
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Svart toteväska, Kappahl

Ett riktigt bra budgetalternativ för dig som vill hålla i plånboken är den här lilla shopperväskan i skinnimitation. Den finns bland annat även i trendigt ljusblått och ljusgult samt i en vacker rosa nyans. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Svart liten shopperväska i skinnimitation från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

2. Rundad hoboväska

Streetstyleoutfit med oversize kavaj, svarta solglasögon och en svart rundad väska.
Foto: TT/Shutterstock

En annan modell av väska som har gjort storslagen comeback den här säsongen är den rundade hoboväskan, som i vissa material och färger är både tidlös och stilsäker. Vi ser den hos såväl modehusen som kedjorna, och det finns riktigt många fina alternativ hos de svenska modemärkena och kedjorna.

Annons

Svart hoboväska, MQ Marqet

Den perfekta vårväskan! Det här budgetalternativet från MQ Marqets eget märke Stockh lm Studio har en så vacker design med sin rundade form och smakfulla guldfärgade detaljer vid det breda axelbandet och dragkedjan. Den ljusbeige nyans är dessutom perfekt i vår, se mer och köp väskan här (reklamlänk).

En beige hoboväska med rundad design och gulddetaljer från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Beige hoboväska, ATP Atelier

Hos ATP Atelier, som grundades 2011 av Maj-La Pizzelli och Whyred-grundaren Jonas Carlson, hittar vi den här beige godingen med utsökt design och vackra detaljer. Tillsammans ger de intrycket av en böljande form som gör sig utmärkt till vilken outfit som helst. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Beige liten hoboväska med ett axelband från ATP Atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Stor hoboväska, Arket

Är du ute efter en mer rymlig variant? Då är rådet att spana in den här chokladbruna väskan i läder som stängs med en magnet och som har en reglerbar bred axelrem. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Mörkbrun hoboväska med ett brett band från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons

Beige hoboväska, Lindex

En minimalistisk budgetvariant med enkel och samtidigt kraftfull form hittar vi hos Lindex, en väska i skinnimitation som även finns i beige. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Svart rundad hoboväska med axelrem från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Svart hoboväska, Stylein

Ytterligare en rymlig hoboväska med bred axelrem som även går att bära crossbody är den här från svenska Stylein. Även den är gjord i skinnimitation, och har en uttagbar innerpåse med dragkedja där du kan samla värdesaker och småprylar. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Stor svart hoboväska från Stylein
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

3. Stor brun mockaväska

Preppy streetstyle-outfit från Miu Miu med marinblå blazer, rutig skjorta, svart pikétröja och en stor brun mockaväska
Foto: TT/Shutterstock

Om det är ett material vi ser lite extra av på väskorna just den här säsongen så är det utan tvekan mocka – närmare bestämt i alla olika nyanser av brunt. Storleken? Den är med fördel extra large, och då helst i en vid shoppermodell som rymmer allt du kan tänkas vilja ha med dig (och lite till).

Annons

Brun mockaväska, & Other Stories

Hos svenska kedjan & Other Stories hittar vi den här rymliga varianten, med dubbla remmar och en snygg rynkad effekt. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Stor brun mockaväska med två handtag från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Ljusbrun väska i mocka, Arket

Den tidigare nämnda shopperväskan gör sig lika bra i brun mocka, som den här med bred axelrem från Arket bevisar. Den breda axelremmen och veckade designen ger den en elegant touch och färgen är extra snygg med vårens ljusa toner i vitt och beige. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Stor ljusbrun väska i mocka från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Mörkbrun väska i mocka, Flattered

Ett annat svenskt märke som numera också gör väskor är Flattered, som började med skor och sedan har vidgat sitt sortiment. Den här chokladbruna väskan med två remmar och spännen i sidorna får högsta stilspoäng! Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Mörkbrun väska i mocka från Flattered
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Brun mockaväska, Little Liffner

Paulina Liffner von Sydow står bakom det hyllade väskmärket Little Liffner, som kanske är mest kända för sin numera ikoniska Tulip-modell med böljande design. Den här våren är det dock andra varianter som fångar vårt intresse – framförallt denna stora toteväska i den perfekta bruna nyansen och med dubbla handtag som också blir en vacker detalj. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Stor brun väska i mocka med två band från Little Liffner
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Brun väska i mocka, Totême

Rymligt ska det alltså vara – något som den här totebagen uppfyller med råge. Den kommer från svenska Totême, som grundades av stilikonen Elin Kling och hennes make Karl Lindman, och här får du plats med allt du kan tänkas behöva ha med dig på språng. Se mer och köp väskan här.

Stor brun påsväska med en axelrem från Totême
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons