Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är plagget du aldrig kommer ångra att du köpte – enligt modeexperten

06 nov, 2023 
AvMichelle Lannerhjelm
Fotograftt/Shutterstock
Basplagg grå kavaj dam
Garderobens (och modefantasternas) bästa vän? Stilsäkra plagg som aldrig går ur tiden.
Feminas moderedaktör tipsar om plagget du aldrig kommer ångra att du köpte. Spana in shoppingtipset här!
Annons
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av

Den klassiska basgarderoben blir allt mer populär – och vi förstår varför! Basgarderoben består av ett antal nyckelplagg som aldrig går ur tiden. Utöver att det är ett hållbart alternativ, så är garderoben väldigt lättstylad och stilsäker. Tanken är att de utvalda basplaggen ska gå att bära med precis allt. Dressa sedan upp eller ner med hjälp av accessoarer och smycken. Här kan du läsa mer om hur du får till en ultimat basgarderob.

Tidlöst basplagg till basgarderoben

Det finns faktiskt ett plagg du kan bära säsong efter säsong – och som dessutom passar till allt i garderoben, enligt Michelle Lannerhjelm, moderedaktör på Femina.

Kavaj dam, Second Female

Den grå kavajen är ett perfekt val, trots säsong. Du kan använda den under höst- och vintertid med en stickad tröja under, vardag som fest. Du kan även använda kavajen under vår- och sommarsäsongen, som en snygg kavajjacka, vardag som fest. Som pricken över i så passar den grå nyansen in i alla säsonger – vilket gör den till ett självklart val i garderoben. Läs mer och köp den grå kavajen här. (reklamlänk)

Grå kavaj dam från Second Female.
Klicka på bilden för att komma till plagget.

5 enkla sätt att styla kavajen på:

Här är trixen och knepen för hur man kan använda kavajen till olika tillfällen!

Annons

1. Avslappnad vardagsstil

Kavajen toppar vilken look som helst. Är du ute efter en avslappnad vardagsstil med vill ändå känna dig piffig? Satsa på en skön kavaj i med en oversized fit och para ihop den med dina favoritjeans. Matcha med en enkel T-shirt eller en snygg blus och välj ut ett par boots, eller sneakers (om vädret tillåter.)

2. På jobbet

En kavaj är ett utmärkt val för professionella sammanhang som affärsmöten, anställningsintervjuer och på kontoret. Kombinera den med en passande byxa eller kjol för en snygg och formell look.

3. Dressa upp till fest

Dags för en festlig tillställning? Kavajen passar perfekt till både middag och fest. Matcha kavajen med ett par eleganta byxor eller häng den över axlarna till din klänning. Som pricken över i, addera ett par bekväma stövletter och smycka upp med fina favoritsmycken.

4. Lekfulla mönster

Var inte rädd för att använda kavajer i olika färger och mönster för att sätta din personliga prägel på din outfit. En färgglad kavaj eller en med ett snyggt mönster kan vara ett utmärkt sätt att sticka ut.

5. Lättare lager.

Använd din kavaj som ett lättare lager under kallare årstider. Du kan kombinera den med en stickad tröja och toppa med en stilsäker kappa. Voilà – stilsäker och varm!

Annons