Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

10 plagg du aldrig kommer ångra att du köpte till basgarderoben

19 jan, 2024 
basgarderob
Älskar du tidlöst mode lika mycket som vi? Din basgarderob och din plånbok gör i varje fall det! Här är 10 mångsidiga plagg som alltid kommer ha en plats i din capsule wardrobe.
Annons

Basgarderoben är klädkrisens bästa vän, eller hur var det nu? För en stilsäker basgarderob är faktiskt räddningen alla de morgnar då du försovit dig eller helt enkelt inte har någon klädinspiration. Ta på dig några av dina stilsäkra och tidlösa basplagg som kan bäras med precis allt – vips så har du en vardagslook som ser lyxig ut, med minimal ansträngning!

Tidlös outfit med basplagg från basgarderoben med beige kappa, vit skjorta, raka jeans och svarta ankelboots
Genom att investera i kvalitativa plagg till basgarderoben har du alltid en elegant look, oavsett om du bär dem med varandra eller stylar dem med säsongens trender.

Klassiska kläder – 10 snygga basplagg till basgarderoben för dam 2024

Den tidlösa basgarderoben innehåller bland annat en stilsäker kappa, klassisk vit skjorta och raka jeans – scrolla ner för att spana in de klassiska kläderna som du aldrig kommer ångra att du köpt.

Annons

1. Klassisk kappa

En snygg kappa i en tidlös design med vacker skärning och utan uppseendeväckande detaljer kommer att bli din bästa vän i garderoben under hösten, vintern och våren. Det är det perfekta plagget att bära såväl till jobbet som till fest, och du kan både klä upp den med klackar och ned med sneakers. Ett måste i basgarderoben, oavsett säsong, med andra ord!

Välj en variant i en neutral nyans, som den här kappan från Ellos som är perfekt att bära både som vinterkappa samt med bara ben under vår och höst. Den finns i många eleganta färger och ser betydligt lyxigare ut än sitt plånboksvänliga pris. Se alla färger och köp kappan här (reklamlänk).

beige tidlös kappa med skärp från Ellos Collection för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.
Annons

2. Vit skjorta

Du har hört det förr men det tål att upprepas igen: en vit skjorta är ett måste i basgarderoben. Liksom kappan kan du både klä upp och ner skjortan genom att bära den med allt från kostymbyxor och kavaj till skinnkjol eller jeans. Den här vita krispiga bomullsskjortan från Lindex har en dekorativ bröstficka fram och en klassisk passform som passar till alla tillfällen. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

vit skjorta för dam från Lindex gjord i hållbar bomull
Klicka på bilden för att komma till den vita skjortan.

3. Kavaj

Just kavajen är ett plagg som du kan använda för att klä upp alla möjliga outfits och göra att de framstår som mer "put together". Bär den till kostymbyxan för en klassisk jobblook eller över den mer bohemiska mönstrade klänningen för en snygg stilkrock. Det finns mängder av snygga kavajer att välja mellan, men en tidlös favorit som alltid kommer att hålla stilen är Filippa K:s kavaj i stretchig ull som finns i flera olika nyanser. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons
svart tidlös kavaj för dam att bära som basplagg från Filippa K
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

4. Raka jeans

Efter att figurnära "skinny" jeans länge dominerade så är nu vida jeans de mest populära och trendsäkra, men om du vill satsa på plagg som inte är beroende av trender så är de raka jeansen helt rätt väg att gå. Tidlöst, snyggt och passar till allt – du kommer inte att ångra att du har de mångsidiga byxorna i din garderob. Dessa jeans från Lindex har både den perfekta blåa färgen och en tidlös rak passform. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

raka blå jeans att bära som basplagg från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

5. Ankelboots

Om du vill ha ett par skor som går att bära både till vardags och till fest, och som passar till precis allt, så är det ankelbootsen du ska satsa på. Välj en variant i läder, som håller länge och åldras fint, och med en lagom hög klack som passar dig. De här ankelbootsen från & Other Stories har en bra höjd på både klacken och skaftet och en tidlös rundad tå. Du kommer att kunna bära dem under resten av vinten och med bara ben i vår – och givetvis under hela hösten. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

svarta ankelboots i skinn från & Other Stories för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Slipklänning

Den klassiska svarta klänningen, även känd som "den lilla svarta", gjorde storslagen entré 1926 när Coco Chanel gick mot strömmen och presenterade just en enkel svart klänning, något som stod i bjärt kontrast med tidens mer färgstarka och extravaganta former. Än idag är "petite robe noir" eller "little black dress" ett naturligt inslag i varje basgarderob, och genom att välja en tidlös modell kan du bära den till nästan alla tillfällen och styla den på oändligt många sätt.

Annons

En klänning med tidlös silhuett och utan utstickande detaljer är enkel att styla med smycken, skor och accessoarer och kommer bli ditt go-to-plagg. Slipklänningen är ett perfekt sådant exempel – med sin smickrande passform och tidlösa design går den att både klä upp till fest och att ha med en kavaj eller stickad tröja till vardags. Den här slipklänningen från Gina tricot är lång och har ett riktigt fint fall samt en snygg fyrkantig ringning upptill. Styla den med säsongens snyggaste väskor och smycken till såväl vardag som fest, året runt. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

klassisk svart slipklänning i satin med tunna axelband från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

7. Perfekt t-shirt

Det kan låta som en självklarhet att ha en snygg t-shirt hemma, men när vi tänker efter så inser nog många av oss att vi har många halvbra men ingen där vi verkligen älskar allt från materialet till passformen. Just nu har Arket den här t-shirten som både känns skön, håller formen och har en passform som är lagom avslappnad. Den finns i många olika färger, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
vit bas t-shirt från Arket för dam 2023
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

8. Midikjol

Utöver jeansen så vill du sannolikt även ha en midikjol att variera dina outfits med. Det fiffiga med den vadlånga midikjolen är att den är tillräckligt proper för att bära till kontoret, och samtidigt festlig nog för att klä upp den till partyt.

Den här satinkjolen från Ellos är i en trendig längd och har en smickrande figurnära silhuett som är snygg att bära med både skjortan, t-shirten och kavajen här på listan. Variera mellan ankelbootsen och sneakers för stilsäkra looks till såväl vardags som fest! Den finns i flera fina färger, se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Svart lång maxikjol i satin från Ellos som passar med allt
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Annons

9. Klassisk väska

Pricken över i:et på din outfit skapad helt eller delvis med basplagg är en snygg och tidlös väska som ger flärd till din look. Väskor är som bekant en produkt som kan kosta hur mycket, eller lite, som helst – men dyrare är inte alltid bättre. Liksom de andra basplaggen så ska även väskan passa din personlighet och dina behov, så spelrummet är stort.

Den här rymliga shopperväskan från Wera är gjord i läder och har en lyxig design som får den att se betydligt mer exklusiv ut än vad prislappen säger. Den har en stilren och vacker design och gör att du får plats med allt du kan tänkas vilja ha med dig. Den finns i flera olika färger, se mer och köp väskan här (reklamlänk).

brun shopperväska i skinn från Wera för dam 2023
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Tips! Om du vill satsa på en riktig märkesväska men inte spendera en förmögenhet så finns det mängder av vintage-väskor från lyxiga varumärken som Gucci, Louis Vuitton, Celine och YSL hos Luxclusif hos Åhlens – se hela utbudet här (reklamlänk). Vi har även valt ut våra favoritvintageväskor bland det stora utbudet här!

Annons

10. Signatursmycken

Snygga smycken kan verkligen göra underverk för en outfit – och är därmed ett måste i basgarderoben! Det går att shoppa loss på bijouterier, men känner du också igen att många av dem blir liggande till förmån för några få favoriter som används gång på gång? Med andra ord gör du rätt i att investera i några få smycken i bra material som verkligen känns du och som får bli dina "signature pieces".

De här örhängena från Cos är en mer "chunky" variant av klassiska hoops som är så eleganta i sin form och enkelhet att de passar att bäras till alla tillfällen. Se mer och köp örhängena här (reklamlänk).

klassiska örhängen i återvunnen mässing från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons