Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

10 vackra modenyheter du kan bära i både vår och sommar

02 apr, 2024 
modenyheter dam vår sommar 2024
Vi går mot ljusare tider – och garderoben likaså! Bland veckans modenyheter har Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson handplockat 10 favoriter som sätter stilen våren 2024 och som passar lika bra att bära i sommar.
Annons

Trots bakslag med snöstorm och vinterbetonat väder pågår drömmandet om vårens och sommarens milda väder för fullt. För även om väderleken inte nödvändigtvis tillåter att vi tar fram vårgarderoben riktigt än så kan vi i alla fall planera hur den ska se ut.

Och faktum är att butikerna redan nu är fyllda av vackra modenyheter som inte bara passar bra att möta våren i – många av dem mår minst lika bra av att ingå även i sommargarderoben.

Aimee Song med en vit kavaj, vida rosa byxor och en ljusblå väska
Aimee Song i en tidlös pastellook som fungerar lika bra under våren som sommaren.Foto: TT/Shutterstock

Modenyheter för dam – våren och sommaren 2024

Pasteller, denim och mönster på en bas av vitt är ett succérecept för en elegant vårlook – som inte bara håller stilen år, utan även under många år framöver. Spana in 10 handplockade favoriter som shoppingredaktören fått upp ögonen lite extra för.

Annons

1. Långärmad klänning, Lindex

Trots snöstorm och vinterbakslag så kan vi inte låta bli att drömma om varmare dagar! Den här underbart vackra klänningen kommer att åka på så fort det är varmt nog för att gå barbent – den är till exempel perfekt att kombinera med cowboyinspirerade stövlar i vår, och sandaletter med tunna remmar eller sandaler i sommar. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Blå och vit långärmad klänning med markerad midja från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. Denimklackar, Duffy

Våren 2024 ser vi denim överallt – från jeansskjortor och jeanskjolar till jeansklänningar och accessoarer i denim. Ta in det sistnämnda som en detalj i andra outfits, eller kombinera det med denimplaggen för en trendigt topp till tå-look i denim. Dessa denimskor har en snygg design och en skön bred klack, se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Mules i denim med rosett och bred klack från Duffy
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

3. Rosa kostym, Ellos

Satsa på färg i vår! En kostym i färg är ett riktigt statementplagg som låter dig ta plats, oavsett om det är på festen eller i styrelserummet. Den här kavajen med matchande byxor har ett snyggt skärp i midjan som gör den ännu snyggare och mer speciell. Den finns även i vitt, se mer och köp kavajen och byxorna här (reklamlänk).

Rosa kostym med kavaj med skärp och kostymbyxor med raka ben från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

4. Örhängen, Arket

Eleganta accessoarer har ingen säsong utan håller stilen året om. Dessa hoops med knutdetaljer är en stilsäker detalj till vilken outfit som helst, oavsett tillfälle. Se mer och köp de guldpläterade örhängena här (reklamlänk).

Annons
Guldpläterade hoop-örhängen med knutar från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

5. Jacka med puffärm, MQ Marqet

En stilsäker tunn jacka i ett satinliknande material med stora puffärmar som verkligen gör ett statement! Den är lika snygg att bära som blus nu som att använda som jacka under sommaren. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Jacka i satin med puffärmar från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

6. Mönstrade jeans, Zizzi

Vill du lyfta de tidlösa jeansen till nästa nivå i vår? Ett par mönstrade jeans är inte bara snygga utan dessutom riktigt trendiga 2024! Om du inte vill ge dig på att fixa upp och brodera ett par som du redan har hemma så är dessa med prästkragar ett riktigt bra val. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
Mönstrade jeans med prästkragar för dam från Zizzi
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

7. Matchande set, Lindex

Vill du ha en användbar och mångsidig garderob? Då är ett bra tips att satsa på matchande set! De ser nämligen ofta ut som en klänning men med fördelen att de olika delarna även kan bäras var för sig med andra plagg – något som gör dem perfekta för weekend-packningen. Detta set har ett så snyggt blåvitt mönster som passar lika bra med skinnjackan i stan som med sandaler på solsemestern. Se mer och köp den croppade toppen här (reklamlänk). Midikjolen med hög midja hittar du här (reklamlänk).

Annons
Blått och vitt mönstrat matchande set med croppad topp och midikjol från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

8. Denimväska, & Other Stories

Jeansaccessoarer passar inte bara på fötterna utan lika bra i håret eller på axeln. Den här denimväskan har en underbar design i form av fransade detaljer på axelremmen och runt locket som gör den till en rolig detalj, särskilt om du kombinerar den med mer minimalistiska plagg. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Mörkblå jeansväska med fransade detaljer från& Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

9. Kofta, Ellos

Även en mjuk och skön kofta kan vara ett plagg att klä upp sig med om du väljer rätt variant. Den här snygga varianten har en riktigt vacker design med svarta kanter, volangdetaljer och fina knappar som gör den passande att extraknäcka som festtopp. Se mer och köp koftan här (reklamlänk).

Annons
Svartvit kofta med knappar och volanger från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

10. Lång jeanskjol, MQ Marqet

En stilsäker variant av säsongens trendiga långa jeanskjol är den här i elegant vitt. Definitivt ett givet basplagg till såväl vardag som fest! Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Vit lång jeanskjol med hög midja och slits fram från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson
Annons