Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

13 minimalistiska modenyheter till basgarderoben

26 mar, 2024 
minimalistisk stil dam
Vill du ha en tidlös garderob? Satsa då på stilrent mode som går att bära med såväl basgarderoben som säsongens trendplagg. Här är de bästa nyheterna just nu!
Annons

Vid sidan av romantiska blommiga klänningar och färgstarka toner står basgarderoben sig lika stark nu under våren och den kommande sommaren som under resten av året. För vi håller med – det kan vara enkelt att gå vilse i sin egen stil bland blommiga mönster, singoallatoppar och trendiga inslag av olika slag. Tricket är då att gå "back to basics" med tidlösa plagg och accessoarer som du sedan kan klä upp med olika accessoarer och detaljer.

Minimalistiska modenyheter till basgarderob

Bland veckans bästa modenyheter finns mängder av tidlösa och minimalistiska kläder och accessoarer, från eleganta klänningar och toppar till tidlösa byxor och skor.

1. Linnekavaj, Ellos

Den svarta kavajen lyfter vilken look som helst, och du behöver inte sluta använda den bara för att det snart blir varmare – åtminstone om du satsar på en variant i svalt linne. Den här eleganta kavajen är gjord i en linneblandning, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Svart linnekavaj för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

2. Kostymkjol, MQ Marqet

En perfekt kombination av de eleganta kostymbyxorna och den trendiga långa jeanskjolen är den här vadlånga kjolen, som är gjord i en lyocellblandning som både har fin lyster och som matchar kavajen i samma material. Det givna valet till kontoret i vår och sommar! Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Beige lång kostymkjol från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

3. Slingbacks, Apair

Den här säsongen är klassiska slingbacks tillbaka med besked – goda nyheter för den som gillar trendplagg som också kommer gå att bära år efter år! Dessa i läder med en minimalistisk design passar lika bra med midi- eller maxikjolen som med jeans och t-shirt. De finns även i brunt, se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Svarta slingbacks i skinn från Apair
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

4. Vårkappa, Arket

En stilren och minimalistisk kappa hör inte bara hösten och vintern till – den här vårkappan kan användas även under de varmare månaderna. Den är gjord i en linneblandning och har breda slag och ett skärp i midjan. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Beige vårkappa i linne med skärp i midjan från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

5. Slipklänning, Kappahl

Det finns en anledning till att slipklänningar i siden, satin och liknande material är populära år efter år: de går att styla till nästan alla andra plagg och tillfällen. Den här ljusbeige satinklänning kommer vara lika snygg med kavaj till kontoret som med utvalda accessoarer till festen – en minimalistiskt basplagg att räkna med! Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Beige slipklänning med slits i sidan från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

6. Väska, MQ Marqet

Vi vågar nog påstå att den mest användbara handväskan är den som kan användas gång på gång, oavsett tillfälle. Den här eleganta väskan har en snygg rundad form som tar plats samtidigt som den prickar in den minimalistiska stilen med bravur. Den finns även i beige, se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Svarta rundad väska med dragkedja från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Linnekavaj, & Other Stories

När vi går mot ljusare tider får garderoben gärna göra detsamma. Utöver fler färgglada plagg passar det även bra att byta ut en del svarta och mörkbruna nyanser mot mer neutrala toner. Den här kavajen i linne har en snygg oversized passform, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Beige oversize linnekavaj för dam från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

8. Vitt linne, Lindex

Ett av de utan tvekan mest användbara inslagen i en minimalistisk garderob är en eller flera riktigt bra bastoppar. Det här vita linnet har en smickrande figurnära passform som gör det extra bra i kombination till mer vida eller oversized plagg, och en hög halsringning som gör att du känner dig bekväm i alla situationer. Se mer och köp linnet här (reklamlänk).

Vit baslinne från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till linnet.

9. Kostymbyxa, Mango

Vad är en minimalistisk garderob utan ett par bra kostymbyxor? Dessa svarta varianter har precis lagom vida byxben och eleganta pressveck fram, och går att matcha i oändlighet. Se mer och köp byxan här (reklamlänk).

Annons
Svarta kostymbyxor med pressveck från Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

10. Meshballerinas, Arket

Om slingbacks är vårens trendsko med klack så är vårens stora platta sko utan tvekan ballerinan – och gärna med en överdel i mesh. Lyxiga Alaïa visade vägen med sina varianter men det finns mängder av bra budgetversioner – inte minst dessa svarta från Arket. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Svarta ballerinas i mesh från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

11. Off shoulder-topp, Wakakuu Icons

Med en fin topp kan du klä upp vilka plagg som helst till festligare tillfällen, inte minst med en off shoulder-topp som vi ser mycket av den här säsongen. Den här toppen har en elegant design med en lätt drapering och finns även i vitt. Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Annons
Svart off shoulder-topp från Wakakuu Icons
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

12. Skärp, MQ Marqet

Snygga accessoarer är som bekant något som bidrar mycket till helhetsintrycket, och är något som är väl värt att investera lite extra i. Det här smala skärpet har ett guldfärgat spänne med minimalistisk design och går att kombinera med alla nederdelar, oavsett stil. Se mer och köp skärpet här (reklamlänk).

Svart minimalistiskt skärp för dam från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

13. Jeans, Ellos

Vad ger en minimalistisk stil ett större lyft än ett par välsittande jeans? Dessa tidlösa jeans från Ellos har en snygg hög midja och lagom vida ben, samt en tvätt som gör att de går att matcha med nästan allt. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
Klassiska vida jeans från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons