Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa skönhetsprodukterna till budgetpris

12 feb, 2024 
AvJessica blockström Hember
FotografSHUTTERSTOCK/TT
Skönhetsprodukter till bra pris.
Du måste inte spendera en förmögenhet för att få ihop en bra rutin eller fin makeup. Här tipsar vi om bästa ­budgetkapen, butikerna med fynd­garanti och knepen som gör att du får ut mer av det du har hemma.
Annons

Med de stora present- och partyhelgerna bakom oss finns det kanske inte så många kronor kvar på unna sig-kontot. Men om du snart når botten på ansiktskrämen, mascaran börjar torka ihop och det bara är några sorgliga droppar kvar av ditt serum så kanske det ändå behöver göras inköp. Här gäller det verkligen inte att goda råd är dyra, tvärtom. För det finns mycket i budgetklassen som håller riktigt hög kvalitet i dag.

Du kan inte bara hitta fuktkrämer till fyndpris, det finns allt från serum till smink som både är innovativt, bjuder på aktiva ingredienser och levererar snyggt resultat. Men det finns också en massa trick och tips att spana in som gör att du kan spara pengar. Vi har laddat upp med allt du kan behöva i den här budgetguiden.

4 prisvärda märken till rutinen

Här är några av hudvårdsmärkena som ger mest värde för pengarna.

La Roche-Posay

La Roche-Posay har en hel uppsjö med snälla, trygga och lugnande produkter. Här kan du som har känslig och lättirriterad hy hitta allt från rengöring till serum, till exempel superfuktaren Hyalu B5 Serum. Läs mer och köp serumet samt andra produkter från La Roche-Posay här (reklamlänk).

Annons

Weleda

Weleda är ett märke att spana in om du önskar produkter framtagna för olika specifika hudbehov med naturliga och biodynamiskt odlade ingredienser. Här finns till exempel hela multifunktionella Skin Food-familjen där en ny favorit är Cleansing Balm som du kan ha som rengöring, ansiktsmask och highlighter. Läs mer och köp Skin Food och andra produkter från Weleda här (reklamlänk).

Skin Food Cleansing Balm från Weleda.
Skin Food Cleansing Balm från Weleda.

The Ordinary

The Ordinary passar dig som vill ha en vegansk rutin och gillar att veta hur mycket av en specifik ingrediens du får i flaskan. Här finns allt från den enklaste fuktkräm till hyllade serumet Niacinamide 10% + Zink 1% med effekt på porer, plitor och struktur. Läs mer och köp serumet och The Ordinarys andra produkter här (reklamlänk).

Annons
Niacinamide 10% + Zink 1% från The Ordinary.
Niacinamide 10% + Zink 1% från The Ordinary.

L’Oréal Paris

L’Oréal Paris har det senaste året släppt en rad pärlor för mogen hy, som både är behagliga att använda och ger synliga effekter, till exempel Revitalift Laser Retinol Pressed-Cream. Läs mer och köp krämen och andra produkter från L'Oréal Paris här (reklamlänk).

Revitalift Laser Retinol Pressed-Cream från L’Oréal Paris.
Revitalift Laser Retinol Pressed-Cream från L’Oréal Paris.
Annons

4 härliga kap till håret

Bond Repair, L’Oreál Paris

Har du gått lite hårt fram med färgning och värmestyling? Då är serien Bond Repair från L’Oreál Paris ett tips som ger riktigt fina resultat. Läs mer om produkterna i serien och köp dem här (reklamlänk).

Bond Repair från L’Oreál Paris.
Bond Repair från L’Oreál Paris.

Volumising Shampoo, Aco

Önskar du mer volym till frisyren? Acos omtalade Volumising Shampoo och Conditioner ger riktigt fin fyllighet. Läs mer om schampot och köp det här (reklamlänk).

Annons
Volumising Shampoo och Conditioner från Aco.
Volumising Shampoo och Conditioner från Aco.

Ginger Anti-Dandruff Shampoo, The Body Shop

Problem med kliande och irriterad hårbotten? Då är Ginger Anti-Dandruff Shampoo från The Body Shop en stor favorit som förutom att göra rent håret också lugnar och återfuktar. Läs mer om schampot och köp det här (reklamlänk).

Ginger Anti-Dandruff Shampoo från The Body Shop.
Ginger Anti-Dandruff Shampoo från The Body Shop.

Repair Hair Mask, Ida Warg

Lyster och spänst väntar på håret i Ida Wargs generösa inpackning Repair Hair Mask, en krämig mix med algextrakt, olja från passionsfrukt samt sheasmör. Läs mer om inpackningen och köp den här (reklamlänk).

Annons

4 fina fynd till sminkväskan

Moisturizing Mineral Skin Tint från Idun Minerals.
Moisturizing Mineral Skin Tint från Idun Minerals.

Moisturizing Mineral Skin Tint från Idun Minerals är foundation, fuktkräm och solskydd i ett som gör huden fräschare, jämnare i tonen och med fin lyster. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Lash Sensation Sky High från Maybelline.
Lash Sensation Sky High från Maybelline.

Lash Sensation Sky High från Maybelline är succémascaran som ger riktigt fina långa fransar utan klumpar och den smala borsten gör det enkelt att komma åt ända från rot till topp. Läs mer och köp mascaran här (reklamlänk).

Natural Glow Skin Tone Perfector från Lumene.
Natural Glow Skin Tone Perfector från Lumene.

Natural Glow Skin Tone Perfector är Lumenes flytande gelkräm som du bara behöver en liten pärla av för att huden ska få fin fräsch ton. Den vårdande formulan är lätt att arbeta ut och här finns färger för både rouge och bronzer. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
No Compromise concealer från Isadora.
No Compromise concealer från Isadora.

No Compromise är namnet på Isadoras nya concealer som jämnar ut, ligger jämnt och ger snyggt matt finish utan att det ser torrt ut. Läs mer och köp concealern här (reklamlänk).

7 smarta trick som sparar slantar

1. Cryo är en trend just nu och du hittar allt från behandlingar till ansiktsmasker som kyler huden. Men varför inte bara ta en eller ett par isbitar och massera med? Stoppa dem gärna i en tunn muslinduk så slipper det bli så blött. Det här gör inte bara gott för att dämpa rodnader, motverka inflammationer och boosta cirkulationen. Porer blir mindre tydliga och huden får en fantastiskt fin lyster. Kallt vatten är också toppen för att minska risken att du skär dig eller får inåtväxande strån efter rakning. Inte så skönt men bra för huden.

Annons

2. Fnasiga läppar? Du behöver inte köpa en dyr peeling bara för det här partiet. Det går riktigt fint att skrubba läpparna försiktigt med en ren tandborste, tycker du att det känns rufft kan du preparera den med lite läppbalsam först och sedan cirkla lätt. Glöm bara inte att ladda med mer läppbalsam när du är klar för att de inte ska bli torra efteråt.

3. Drömmer du om en hårturban som minskar friss och får stråna att torka snabbare? Medan du sparar till den äkta varan så fungerar det nästan lika fint att snurra upp det nytvättade håret i en gammal t-shirt.

Kvinna fixar hudvård.
Skönhetsprodukter måste inte kosta för att vara bra.

4. Känns huden extra torr och stram den här årstiden? Hoppa över rengöringen på morgonen, speciellt om det är väldigt kallt ute. Låt hudens egna naturliga oljor ligga kvar och mjukgöra. Känns det inte bra att lägga på smink utan att tvätta? Blaska av med kallt vatten eller svep lite ansiktsvatten över huden innan du smörjer in dig.

Annons

5. Ta vara på resterna! När du smort in dig med serum och kräm i ansiktet finns nästan alltid lite kvar. Använd det på handrygg och runt läppar i stället för att bara låta det försvinna in i handflatorna.

6. Mörka ringar under ögonen men slut på concealer? Ett knep som kan låta ganska galet är att använda ditt röda läppstift här. Men det fungerar faktiskt om du sprider ut det mycket tunt och använder foundation över. Den röda färgen neutraliserar det mörka.

7. Få ut mer av din parfym genom att spreja den där du antingen smort in dig med bodylotion eller applicerat lite vaselin. Det ger doften lite mer tryck och får den att sitta längre vilket gör att du behöver använda mindre av de dyra dropparna.

Butikerna för bästa klippen

På Normal kan du hitta en hel del skönhetsprodukter till fyndpris och de har även ett eget märke där man inspirerats av andra storsäljare. Ibland är det toppen, ibland upplevs det dock som att produkterna kommer från andra sortering så det är lite lotto här. Andra affärer med egna varumärken där du får mycket för pengarna är till exempel Kicks och deras BeautyAct, Skincitys bashudvård Skincity Skincare samt Apotek Hjärtat med märket Apolosophy. Vill du vara säker på att få bästa kvalitet till bra pris på märken som finns på flera ställen brukar Bangerhead vara den webbshop som ligger något lägre än övriga.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant
Annons