Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Ögonkrämer – de får bäst betyg av skönhetsredaktören

15 feb, 2024 
AvJessica blockström hember
Bra ögonkrämer.
Den känsliga hudmadrassen runt ögonen är stället där linjer, påsar och mörka ringar dyker upp först. Här är fem lyxiga ögonkrämer som skräddar­sytts för att fixa problemen, vissa till och med på första försöket.
Annons
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

1. Time Filler Eyes 5XP

Filorga

Time Filler Eyes 5XP från Filorga.
Time Filler Eyes 5XP från Filorga.

En lyxigt silkig gelkräm med friskt doftande formula där man hämtat inspiration från märkets estetiska behandlingar för att göra allt från linjer till hängiga ögonlock mindre tydliga. Huden blir väldigt len och fin snabbt, nyckeln är peptider, hyaluronsyra, squalane och extrakt från silkesträd. Plus för att även ögonfransarna får sig en boost.

Annons

Betyg: 5/5

2. Ceramighty AF Eye Balm

Drunk Elephant

Ceramighty AF Eye Balm från Drunk Elephant.
Ceramighty AF Eye Balm från Drunk Elephant.

Ett mysigt ögonbalm som bäddar in huden med ingredienser som ceramider, fettsyror från växtoljor, havreextrakt och vitamin F. Den parfymfria mixen är perfekt för dig som både är känslig och lätt blir torr. Området blir direkt mjukare, känns lugnare och torrhetslinjer sveps bort, efter bara några dagar känns huden också fylligare och starkare.

Betyg: 5/5

Annons

3. Eye Cream

Bagliora

Eye Cream från Bagliora.
Eye Cream från Bagliora.

En direkt uppljusande och mjukt utslätande ögonkräm som får sin lätt persikotonade färg från havtorn. Torrhetslinjer försvinner också snabbt tack vare hyaluronsyra men här finns andra välgörande växtextrakt med effekt på längre sikt, till exempel retinolliknande bakuchiol och aktiva ingrediensen beautifeye som båda stärker och förfinar den tunna huden.

Betyg: 4/5

Annons

4. Crème Paradoxe Yeux

Beauté Pacifique

Crème Paradoxe Yeux från Beauté Pacifique.
Crème Paradoxe Yeux från Beauté Pacifique.

En lite rikare parfymfri ögonkräm med ljuvligt sval formula som smiter ner i huden snabbt och gör den omedelbart behagligt len men också mindre svullen. Här bjuds på antioxidantrikt vindruvsextrakt, spänstgivande parakrasse samt hyaluronsyra och squalane som mjukgör och fyller på med fukt.

Betyg: 4/5

5. Rénergie Yeux

Lancôme

Rénergie Yeux från Lancôme.
Rénergie Yeux från Lancôme.

En lätt skimrande ögonkräm med blomdoftande formula. Den känns skönt kylande och har en direkt utslätande, uppljusande och uppstramande effekt tack vare ljusreflekterande pigment och utfyllande ingredienser. Den blir nästan likt en primer och gör sig därför extra bra att lägga makeup på om du har mogen hy. Bland huvudingredienserna finns hyaluronsyra och peptider från linfrö.

Betyg: 4/5

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons