Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Bästa knepen som får nagellacket att sitta längre

17 aug, 2023 
gigi hadid med gult nagellack som sitter snyggt
Slipp färg som lossnar med de här tipsen – så enkla men gör riktigt stor skillnad!
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Trött på att du lackat naglarna i ny snygg färg bara för att upptäcka att det börjat flagna redan efter några timmar? Börjar du fungera på gellack så att du slipper fixa manikyren så ofta? Det går att förlänga hållbarheten på nagellack med ett par få men riktigt lätta knep, saker som alla kan göra hemma.

Så får du ditt nagellack att hålla sig snyggt i dagar

knep som får nagellacket att sitta

1. Det första du bör tänka på är att ditt nagellack inte ska vara för gammalt. Har det börjat bli segt kommer du jobba i motvind. Så se till att du har fräscha lack hemma, då ökar förutsättningen för att det också håller längre på naglarna.

Annons

2. Se till att dina naglar är helt rena innan du börjar lacka. Bort med alla rester från handkrämer och nageloljor men också annan smuts som kan ha placerat sig på nagelbädden. Enklast är att dra över naglarna med en remover. Då riskerar du inte att feta produkter får lacket att släppa. Ett tips är att ladda på med nagelbandsolja när du fått på alla lack och det torkat. Då ökar man glansen en smula samtidigt som nagelbanden får sig en dos välgörande ingredienser.

3. Grunda med en så kallad ridgefiller. Det här lacket är som en primer som får det färgade nagellacket att både lägga sig jämnt och snyggt och fästa bättre. Det är perfekt för naglar har fåror eller andra ojämnheter på ytan men hjälper även en slät nagel med hållbarheten. Bra och snäll mot plånboken är t ex Depends Ridgefiller som också ger naglarna en finare ton, om du bara vill ha en naturlig nagellook. Den kostar 79 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

depends ridgiller får nagellack att sitta bättre

4. När du fått på ditt färgade nagellack, två lager, plus överlack - avsluta med att dra penseln med det senare längs med toppen av nageln. Det ger en liten försegling som gör att färgen inte flagnar av lika fort. Använder du inte överlack? Kör med det färgade lacket. Skulle du få lite lack på huden under nageltoppen väntar du bara tills allt har torkat ordentligt och skrubbar sedan med nagelborste så kommer färgen att lossna.

5. Upprepa punkt 4 varannan till var tredje dag så du håller förseglingen intakt tills det är dags att byta lack igen.

Annons