Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

MACs fina hyllningskollektion till Whitney Houston

03 jan, 2023 
Mac har en ny kollektion inspirerad av Whitney Houston
Den stora ikonen och älskade stjärnan Whitney Houston hyllas just nu både på filmduken och med en lyxig skönhetskollektion hos MAC.
Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Whitney Houston trollband en hel värld med sin röst och sin karisma och hennes musik älskas fortfarande och sprider glädje till människor världen över. Men sångerskan var också något mer - en ikon. I en tid då vi varken hade Instagram eller Facebook blev hon en stilförebild med sin härliga look. De studsiga lockarna, de röda läpparna och de glittrande ögonen är idag klassiska. Det har MAC tagit fasta på in sin nya limiterade makeupkollektion som inspirerats av "The Voice" och hennes favoritprodukter. Kollektionen är ett samarbete med The Estate of Whitney E. Houston och den släpptes i samband med att filmmusikalen I Wanna Dance with Somebody om hennes liv, hade premiär i slutet av december.

Annons

– Kollektionen är verkligen trogen vad Whitney själv gillade att använda, både när det kommer till färgerna för ögonen och läpparna, säger Pat Houston från The Estate of Whitney E. Houston om MAC-kollektionen.

Nycklarna till Whitney Houstons ikoniska look

Hennes skönhetsstil är inget som känns daterat, den håller lika bra idag. Whitney Houston var tidigt ute med en daggigt återfuktad hy, röda läppar, sotade rådjursögon (så kallade doe eyes) som är en stor trend just nu och subtila knep för att framhäva hennes vackra ansiktsformer.

Whitney Houston och Bobby Brown med hennes smink
Sångerskan Whitney Houston tillsammans med sin dåvarande make Bobby Brown i London 1999.

Stjärnprodukterna i MAC x Whitney Houston

I den välkomponerade MAC x Whitney Houston finns elva produkter, alla med guldigt glammig stjärnglans-design som verkligen lyser upp i sminkväskan. Här hittar du allt från märkets härliga läppstift i Houstons favoritfärg klassiskt röd till en glittrande ögonskuggspalett med åtta nyanser där du kan skapa riktigt häftigt sotig filmstjärne-look till ögonen.

Annons
paletten i macs hyllningskollektion till whitney houston

Den senare har fått namnet Whitney´s Nippy Eye-Conic Palette. Nippy var smeknamnet Whitney Houston fick av sin far när hon var liten och något hon kallades av sina närmaste. Här finns också guldig highlighter med Whitney Houstons signatur, mascara för häftiga 80-tals fransar och en glammig sminkväskan.

highlighter från mac x whitney houston med präglad autograf

Produkterna i MAC x Whitney Houston kostar mellan 165 kr (80 Romantic Lash Mascara) och 445 kr (Whitney's Nippy Eye-Conic Palette). Du hittar dem här.

Vill du se mer av Whitney Houston och hennes underbara stilS? Då ska du kika här.

Annons