Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Whitney Houstons ikoniska modeögonblick

10 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Whitney Houston är en av världens mest framgångsrika artister någonsin.
Men förutom sin magiska strupe och scennärvaro, så bjöd stjärnan på en rad ikoniska outfits och klänningar under åren i rampljuset.
Här är några av Whitneys mest ikoniska outfits under den långa karriären!
Annons
Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom årenBrand logo
Whitney Houston – ikonens fantastiska stil genom åren

1985

22 år gammal släpper Whitney Houston sitt debutalbum, döpt efter henne själv. Hon har inte riktigt hittat sin glammiga stil än som hon ska förknippas med under karriären, utan poserar här i jeans, tröja och boots.

1986

Klänningar i all ära, men att göra sig festfin i smoking som kvinna är både snyggt och elegant – det visar Houston här!

Annons

1988

Whitney Houston fick med tiden en fäbless för allt som glittrar, och klädde sig gärna i helglittriga klänningar, som här under en show i Paris.

1991

Här matchar Whitney Houston en jacka täckt med fejkjuveler med en guldig sammetstopp och snygga jeans med brett skärp. En snygg scenlook!

1992

Med filmen The bodyguard med Kevin Costner, och låten I will always love you blev Whitney Houston större än någonsin. Många förknippar henne med scenkläderna i filmen, men frågan är om inte looken med vit skjorta, svart behå och svarta byxor ändå slår hennes andra looks i filmen.

Annons

Men det är klart vi också slänger med den klassiska outfiten med silverhjälm!

1994

När Whitney Houston uppträdde för den nytillträdda sydafrikanska presidenten Nelson Mandela när han var på besök i USA och Vita huset, var hon såklart stassad till tänderna i en vacker silverklänning.

1997

Whitney fortsatte göra filmroller – 1997 spelade hon den goda fen i en nyinspelning av Askungen, och bar en dramatiskt glammig klänning som gick i stil med filmens uttryck.

Annons

1999

1999 visade Whitney Houston upp en ny look med kort page och helt klädd i läder – snyggt och lite mer edgy än de tidigare, mer klassiska, galalooksen.

2000

På Grammygalan det här året stack Whitney ut ordentligt i en knalligt rosa klänning med glitterdetaljer och en rosa päls, när hon vann pris för bästa sång inom RnB.

Annons

2004

Tillbaka till sitt glammiga jag var Whitney när hon uppträdde på World music awards i den här guldblåsan!

2011

Året före sin bortgång uppträdde Whitney i en riktigt elegant styling, med silvrig paljettkänning och en snygg voluminös page.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons