Annons

Annons

9 tecken på att ni kommer att hålla ihop


Nykär, nygift eller kanske tillsammans sedan flera år tillbaka? Här är tecknen som kan avslöja att ni två kommer hålla ihop livet ut.

Oavsett om ni är nygifta eller firar sidenbröllop så är det omöjligt att veta om äktenskapet kommer hålla. För de flesta är tanken att äktenskapet ska vara resten av livet och det finns faktiskt flera tecken som kan skvallra om huruvida det verkligen kommer göra det eller inte.

Annons

Här listar vi nio tecken som såväl parterapeuter som skilsmässoadvokater säger sig känna igen i hälsosamma parrelationer. Hur många checkar ni av – och vilka behöver ni jobba lite extra på?

1. Ni litar på varandra
Alla goda relationer bygger på tillit och det gäller inte minst ett långvarigt äktenskap. Om ni litar på varandra och vågar satsa känslor, tid och pengar på relationen har ni en god grund att stå på.

2. Ni respekterar varandra
Ett tydligt tecken på att ett äktenskap närmar sig en skilsmässa är att parterna tappar respekt för varandra, menar en skilsmässoadvokat som Good housekeeping pratat med. Ifall ni respekterar varandra i alla lägen, även när ni bråkar och är arga på varandra, har ni större chans att hålla ihop.

3. Ni provar nya saker tillsammans
Ert förhållande är spännande och givande för er båda. Trots att ni varit ett par under en längre tid kan ni fortfarande bli påminda om er tid som nykära genom nya upplevelser och små överraskningar i vardagen.

4. Ni har samma syn på ekonomi
Oenigheter kring ekonomi är sorgligt nog en av de vanligast orsakerna till skilsmässa. Om ni har samma syn på sparande, spenderande och delar era ekonomiska mål på lång sikt har ni större chans att hålla som par.

5. Ni har passionen kvar
Trots att ni känner varandra ut och in finns kärleken och passionen kvar i er relation. Det behöver inte handla om att ha passionerat sex varje dag, utan det kan vara något så enkelt som beröring, att gå hand i hand eller att ge varandra kärleksfulla kramar och kyssar.

6. Ni kan kommunicera på ett bra sätt
Kommunikation är A och O för att undvika missuppfattningar och sårade känslor. Om ni båda vet hur ni ska kommunicera med varandra på ett bra sätt och kan göra det även när ni är stressade har ni ett av de viktiga redskapen som krävs i ett långt och lyckligt förhållande.

7. Ni skrattar ihop
Vi behöver alla skratta och ha kul för att må bra. Delar du och din partner samma humor? Får ni ofta ont i mungiporna av skratt när ni är tillsammans? Grattis!

8. Ni har egna intressen
Trots att det är bra att ha mycket gemensamt så behöver ni också få vara era egna personer. Genom att ha egna intressen blir ni stimulerade utanför er relation. Glöm inte att det är viktigt att ni stöttar och uppmuntrar varandra även i era separata intressen.

9. Ni arbetar på relationen
Ni inser båda att ingen relation är felfri, vågar erkänna det och jobbar på det tillsammans. För er är det okej att ibland göra fel, vara arg eller ledsen och ni värdesätter ursäkter, ger en andra chans och jobbar aktivt för att hitta lösningar.

Funderat på att testa något nytt i samlivet? Se mer här!

Nu kan du köpa spännande och härliga intimleksaker direkt från Femina! Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

Foto: IBL/Shutterstock

(14)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar