Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Om Femina

 ...Läs mer

Femina berör på djupet men tar ytan på allvar. Hos oss är en kvinnas alla intressen lika viktiga. Från de härliga kulturupplevelserna via de starka berättelserna till inspirerande reportage och härliga tips kring mode och skönhet. Vilket ämne vi än skriver om står Femina alltid på kvinnornas sida. Och det har vi gjort sedan starten på 1800-talet.

År 1873 grundade Carl Julius Aller och hans hustru Laura företaget Aller i Danmark. Laura Aller såg snart en lucka i tidningsmarknaden. Allt var nämligen riktat till män och hon krävde förändring. Sagt och gjort, ett år senare startade Laura den första danska tidningen för kvinnor. Innehållet var anpassat efter kvinnors engagemang och intressen. Tidningen hette Nordisk Mønster-Tidende och är urmodern till magasinet som i dag går under namnet Femina, en titel man valde att byta till år 1944. Femina kan stolt slå sig för bröstet och säga att vi har varit en del av kvinnors liv sedan 1944, eller 1873 för den delen.

Redan då var Femina ett modernt och angeläget magasin i sin tid, något vi fortfarande strävar efter att vara. Vi har genom åren lyft mängder av ämnen till ytan, och satt dem på agendan. Ämnen som som våld i nära relationer, ålderism, vikten av hållbarhet och den tudelade relationen många kvinnor har till sina bröst. Sedan mars 2022 lyfter Femina dessutom kvinnor genom utmärkelsen Årets Feminista.

Sedan starten har Femina självklart vuxit rejält, och du hittar oss i dag på flera olika plattformar. Magasinet finns att köpa i butik, prenumerera på eller läsa digitalt i Pling. Vi finns även här, på Femina.se, samt på Instagram, Facebook, Pinterest och Twitter. Vi har dessutom flera bloggare, profiler och krönikörer som tillsammans med oss arbetar varje dag för att varje läsare ska hitta något just de kan läsa och uppfyllas av.

Följ oss gärna på:

Facebook, Instagram, Pinterest

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons