Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Det gör tv-profilen Ellinor Persson i dag

23 jun, 2021 
AvMalin Ny
FotografTT
Hon syntes i tv-rutan genom hela 90-talet men håller numera en lägre profil. Det här gör tv-profilen Ellinor Persson i dag!
Annons
7 saker vi minns från 90-taletBrand logo
7 saker vi minns från 90-talet

Du känner förmodligen igen Ellinor Persson från ett otal sändningar genom åren och framförallt under 90-talet.

Bland annat arbetade hon som programledare för programmen Kosmopol och Unga tvåan. Mellan 1990 och 1992 ledde hon programmet Vi i femman. 2001 blev hon programledare för Upp till bevis på SVT.

Hon har även jobbat med radio, framförallt som programledare för P3:s Folkradion, men sedan början på 00-talet har hon hållit en lägre profil utåt med undantag för vinsten i På spåret år 2004.

Det gör Ellinor Persson i dag

Jobbmässigt har Ellinor Persson haft väldigt stora framgångar, men de senaste åren har varit tuffa för tv-profilen.

Bland annat blev hon väldigt sjuk under sin första graviditet med sin son, vilket senare skulle visa sig vara hypotyreos. Hennes andra barn, en dotter, föddes nio veckor för tidningen och ingen trodde att dottern skulle överleva. Hon fick behandlingar under en lång tid och samma dag som hon friskförklarades fick Ellinor Persson reda på att hennes svärmor hade njurcancer.

Drabbades av bröstcancer

Några månader efter att svärmor gått bort konstaterade läkarna att sonen Jordan hade diabetes och något år efter det går även hennes svärfar bort. Samtidigt fick Persson diagnosen bröstcancer, och under 2014 blev hon behandlad för sjukdomen med operation, cellgifter och strålning.

Annons

– Jag fick veta att jag hade en långsamt växande bröstcancer och att den funnits i mitt bröst i sex år – sex år! Ingen hade sett den på de mammografier jag hade gjort under alla de åren! har hon tidigare sagt i en intervju med MåBra.

Ellinor kom ut på andra sidan, vilket hon hela tiden visste att hon skulle göra. Cancern har inte spridit sig och hon får nu Tamoxifen, ett läkemedel som dämpar östrogenet, och som på så vis förebygger återfall.

– Jag måste säga att Tamoxifen är ljuvligt! För mig innebär det att jag även blivit av med min svåra PMS. Så livet leker verkligen. Jag vet att andra kan få biverkningar, men för mig har medicinen bara haft fördelar.

Jobbar heltid som moderator

Numera jobbar Ellinor på heltid som moderator, vilket innebär att hon styr diskussioner och leder debatter. I sitt arbete som programledare började det komma fler och fler bokningar som konferencier där man ville att hon skulle presentera olika personer och med tiden bad man henne även att ställa frågor och göra korta intervjuer.

Det ena ledde till det andra, företaget går bra och hon har mycket jobb, men kan styra sina tider själv.

Annons