ANNONSSAMARBETE MED PAULÚNS
Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

3 fantastiskt goda frukostar som ger dig rätt start på morgonen – och året!

05 feb, 2024 
AvSofia Carlberg
Nytt år, nya vanor? Vad passar då bättre än tre nya och smarriga recept som passar till såväl frukost som till mellanmål. 2024 är året då du njuter av bra och god mat!

Varje gång ett nytt år börjar är vi många som tänker att vi ska äta annorlunda eller träna mer, men det är som bekant inte alltid så lätt att förändra en vana. Kanske kan det nya året i stället få komma med en önskan om att äta godare och bättre mat så ofta som vi bara kan? Och kanske behöver du inte ändra alla dina matvanor på en gång? Ibland räcker det med en liten förändring och en god vana leder bekant till fler.

En god vana 2024 skulle kunna vara att prioritera en god och hälsosam frukost. För frukost eller mellanmål brukar vara något som det ibland kan bli lite så där med på grund att vi har bråttom, eller för att blodsockret sjunker och vi måste ha något på direkten. Då är det inte alltid lätt att göra de där hälsosamma valen.

Granola från Paulún
Frozen Yoghurt Cups.

Välj en enkel och näringsrik frukost med Paulúns populära granola som finns i 12 varianter. De är rika på fullkorn, fiber samt antioxidanter, vitaminer och mineraler och innehåller inga tillsatser som e-nummer, aromer, vitt socker, sötningsmedel eller andra former av tillsatt socker som honung eller agave. De naturliga smakerna kommer istället från äkta råvaror såsom blåbär, kokos, dadlar, jordgubbar och mango.

5 frukosttips!

1. Välj mat utan tillsatt socker.
Det är lätt att få i sig onödiga mängder tillsatt socker under frukosten och mellanmålen. Vissa frukostflingor kan innehålla över 40 gram sockerarter per 100 gram. Att äta tillsatt socker har inga positiva effekter på vår hälsa så välj istället naturliga råvaror som har en naturligt god smak såsom bär, frukt och dadlar.

Lär dig mer om hur tillsatt socker påverkar dig här: Så påverkar tillsatt socker kroppen

2. Ge magen lite extra kärlek med fiber.
Kostfiber är inte bara snällt mot tarmfloran utan hjälper också dig att hålla dig mätt och glad längre. Fiber kan också bidra till en bra nivå av blodsocker och kolesterol och bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2.

Läs artikeln Bra mat för magen om du vill veta mer om hur du kan främja en god mag- och tarmhälsa.

3. Välj långsamma kolhydrater till dagens första mål.
Långsamma kolhydrater bryts ner långsammare än snabba kolhydrater, vilket innebär att blodsockret hålls på en mer jämn nivå. Så byt ut det vita brödet och sockriga flingor mot alternativ med mycket fullkorn för en stabil start. Paulúns produkter innehåller fullkorn och inget tillsatt socker. Den goda smaken och underbara konsistensen härrör från naturliga råvaror som hallon, blåbär, kokos och dadlar.

4. Antioxidant-boosta.
Fyll tallriken med färgrika frukter, grönsaker och bär. Kombinera gärna med en fullkornsgranola av havre för extra hälsofördelar.

5. Fyll på med protein.
Håll dig mätt länge genom att inkludera protein i din frukost. Yoghurt, linser, nötter och frön är bra källor.

Så om du önskar en mer hälsosam livsstil det här året är att äta mer hälsosam mat ett effektivt sätt att komma i gång på. Att du också med fördel ska sova bra, röra på dig, skratta mycket och prioritera kramar och häng med vänner och familj, det är bara pluspoäng på ditt må-bra-konto.

Paulúns har tagit fram tre förslag på frukostrecept som inte bara ser fantastiskt goda ut, men som också innehåller bra saker som nyttiga fetter, fiber och frukt. Ett av recepten kan du förbereda och ha som ett gott snacks i frysen och plocka fram när mellanmålssuget sätter in.

Granola från Paulún
Bjud på lyxfrukost.

3 goda och hälsosamma frukostar

1. Layered SmoothieBrand logo
1. Layered Smoothie
2. LyxfrukostBrand logo
2. Lyxfrukost
3. Frozen Yoghurt CupsBrand logo
3. Frozen Yoghurt Cups

Paulúns står för Bara Bra Mat – det vill säga mat som både är gott och bra för kroppen. Därför är råvarorna i Paulúns krispigt ugnsrostade Granola utvalda lika mycket för sitt höga näringsvärde, som för sin goda smak. Nu får du mer crunch och större bitar – helt utan tillsatt socker eller tillsatser. Paulúns granola passar perfekt för dig som är på jakt efter en näringsrik frukost. Granolan kommer i en transparent påse så att man kan se det goda innehållet. Paulúns granola är utvecklad och framtagen av Paulúns Hälsoråd som kan konsten att kombinera riktigt näringsrika råvaror med underbar smak utan vare sig socker eller tillsatser.

Paulúns

Denna ljuvligt goda naturella granola har stora, krispiga bitar av ugnsrostad havre, kokos & linfrön.

En ny fantastiskt god granola med stora, krispiga ugnsrostade bitar av havre, mild kakao, kokos, linfrön och dadelkrisp.