ANNOSSAMARBETE MED SKYSHOWTIME
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

3 uppenbara anledningar att se nya serien – Kodnamn: Annika

06 nov, 2023 
AvSofia Carlberg
Fotograf©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.
Vill du se en riktigt spännande och bra serie full av twistar i höst? Då ska du kolla in SkyShowtimes första svenskfinska originalserie – Kodnamn: Annika.

Med höstmörkret här finns det inget hellre vi gör än stänger in oss med en riktigt bra serie som vi kan bingea. Snackset åker fram, kuddarna puffas och sedan kan man bara sjunka ner mjukt i soffan.

Oavsett vilken typ av serie du föredrar finns det många att välja på inför hösten. Men någon som vi verkligen fastnade för var den nagelbitande serien Kodnamn: Annika.

Kodnamn: Annika
Sannah Nedergård som Annika Stormare och Ardalan Esmaili som Rasmus Ståhlgren. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Det finns många uppenbara anledningar till att du ska se denna serie. Till exempel så har den ett gäng bra skådisar i casten som; Helena Bergström, Sannah Nedergård, Eva Melander, Pekka Strang, Clarisse Lhoni-Botte och Ardalan Esmaili.

SkyShowteam
"Sampo" och Emma Haka. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Men serien har också allt som man kan önska sig av en riktigt bra serie; spänning, twistar omöjliga att lista ut och kärlek. Så älskar du krim och drama är det här definitivt en serie för dig!

Vad är sant och vad är inte det? Det är frågan du kommer ställa dig genom seriens gång.

SkyShowteam
Raimo Korpi, Emmas överordnade vid Centralkrimpolisen i Finland och Emma/Annika. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Kodnamn: Annika handlar om brottsutredaren Emma Haka som lever ett någorlunda stillsamt liv som expert på konstbedrägerier hos kriminalpolisen i Finland. Plötsligt får hon sin stora chans då hon tackar ja till ett uppdrag i Stockholm. Under täckmantel ska hon lösa härvan med en misstänkt penningtvättare vid namn Blanko. Hon infiltrerar auktionsbyrån Ståhlgrens i Stockholm som misstänks sälja förfalskade tavlor och lär känna helt rätt människor för sitt uppdrag.

1. Karaktären Emma/Annika

Kodnamn: Annika
Emma/Annika. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Skådespelaren Sannah Nedergård gör sin första stora produktion som karaktären Emma/Annika och hon är verkligen en stjärna på att porträttera de två olika karaktärerna. Som Emma är hon till en början både lugn och försiktig, men som Annika Stormare, konstkännaren, utstrålar hon både självförtroende, kyla och styrka.

Det är en fröjd att se henne skifta mellan de bägge karaktärerna även om Emma blir alltmer Annika under seriens gång. Problemet med Emmas täckmantel är att hennes egna smärtsamma hemligheter plötsligt börjar flyta upp till ytan – och det som skulle bli ett enkelt uppdrag blir allt svårare när gränserna mellan vad som är Emma och vad som är Annika tycks upphöra.

2. Handlingen

SkyShowteam
©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Det är ändå lite kul att det är just konstvärlden som Emma/Annika ska infiltrera. Vi är vana att se kriminalserier, men det är inte många krimserier som dyker ner i konstvärlden bland konstverk av både Hilma af Klint och Helene Schjerfbeck, vilket gör det till ett nytt grepp som känns annorlunda och spännande. Att vi får följa Annika/Emma på plats i Sverige och Finland och se de olika typer av liv hon lever beroende på ”vem hon är” håller oss på tå.

3. Överraskningsmomenten

SkyShowteam
Annika och Béatrice Joly, spelad av Clarisse Lhoni-Botte. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

Utan risk för att spoila kan vi lova att du kommer bli överraskad ett par gånger under seriens gång vilket alltid är kul och i detta fall många gånger oväntat. Gör dig beredd på att säga ”aha” fler än en gång, där många personer tycks vara någon annan än den som man påstår sig vara. Förutsägbara serier utan twister känns trist. Den här serien är allt annat än det!

Kodnamn: Annika
Chefinspektör Rina Olander spelad av Eva Melander. ©HBO Nordic AB © SkyShowtime Limited. All rights reserved.

SkyShowtime

En streamingtjänst med stora premiärer, succéfilmer och exklusiva serier som hyllats av kritiker från världsberömda filmbolag och välkända filmskapare. Nya titlar släpps varje månad.

Just nu får du SkyShowtime för endast 45 kronor per månad i tre månader. Ingen bindningstid.*

*Erbjudandet gäller fram till 2023-11-27. Efter tre månader förnyas prenumerationen automatiskt till 79 kronor/månaden om den inte avslutas. Endast för nya prenumeranter. Villkor och bestämmelser gäller.