ANNONSSAMARBETE MED LANCÔME
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Boosta huden efter sommaren – med 3 effektiva produkter

07 aug, 2023 
AvElinor Hedgren
Efter en sommar med långa dagar på stranden och mycket solskydd i ansiktet är det lätt att huden hamnar ur rutin. Vi tipsar om tre produkter med effektiva ingredienser som kommer ta din hudvårdsrutin till nästa nivå.
Advertisement

Hur mår huden efter semestern? Sol, bad och slarv med produkter kan slita på huden – därför är det bra att se över sin hudvårdsrutin efter sommaren. Med produkter och ingredienser anpassade för din hud och dina behov kan du både känna och se resultat så snart som på en vecka.

Här är tre produkter med effektiva ingredienser som kommer få din hudvårdsrutin tillbaka på banan igen efter sommaren.

HUDBOOSTA I 3 STEG

1. Serum

Starta rutinen med ett effektivt serum, som appliceras på ett rengjort ansikte. Ett serum är viktigt och bra då du kan behandla ett specifikt hudproblem du vill ha hjälp med – allt från ålderstecken, som fina linjer, till glåmig hud.

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum ger huden en boost tack vare aktiva ingredienser som hyaluronsyra och niacinamid. Vid användning får det första hudlagret ökad fasthet och bättre hudkvalitet, det andra en reducering av rynkor* och det tredje en reducering av pigmentfläckar*.

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum

2. Kräm

Komplettera ditt serum med en hudkräm som gör ett återfuktande (och effektivt!) jobb. Med en kräm som andra steg adderar du inte bara fukt, utan du kan även boosta huden med ytterligare ingredienser som kan ta din hudvårdsrutin ytterligare ett steg. Tillsammans blir de alltså en oslagbar kombo.

Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream är en uppstramande och fuktgivande hudkräm, som ger mindre synliga rynkor, uppstramning av ansikte och hals samt reducering av pigmentfläckar – efter bara en veckas användning, tack vare effektiva ingredienser som peptider.

Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream

3. Ögonkräm

Huden kring ögonen är extra känslig och tunn och beter sig inte som resten av huden. Därför behövs det hudvård anpassad efter det – glöm alltså inte bort ögonkrämen i din rutin. Genom att använda en ögonkräm kan du fokusera på specifika förbättringsområden som just du upplever, som exempelvis fina linjer eller mörka ringar.

Lancôme Rénergie Yeux Eye Cream är en effektiv ögonkräm med hyaluronsyra och linfröextrakt – för den som söker pigga ögon. Vid regelbunden användning kan du uppleva uppfräschad ögonkontur, uppstramade ögonlock och mindre mörka ringar.

Lancôme Rénergie Yeux Eye Cream

*Kosmetokliniskt test, 58 kvinnor, 8 veckor.

NYCKEL-INGREDIENSER I HUDVÅRDSRUTINEN

Hyaluronsyra, peptider och niacinamid är tre ingredienser som du säkert har hört talas om. Men kanske vet du inte riktigt vad som skiljer dem åt och vilket resultat som du kan vänta dig vid användandet. Vi reder ut frågetecknen!

Hyaluronsyra:

En ingrediens som är känd för sin anti-aging, fyllande och återfuktande effekt. Hyaluronsyra kan hålla 1000 gånger sin egen vikt i vatten.

Peptider:

Hjälper till att stärka hudförnyelsen och agerar uppstramande. Peptider har en anti aging-effekt på hudens fasthet, elasticitet och kvalitet.

Niacinamid:

Ett slags b3-vitamin som hjälper huden att fungera. Ingrediensen har en dokumenterad effekt på hudtonen genom att motverka missfärgningar, skapa en jämn hudton samt minska pigmentfläckar.