ANNONSSAMARBETE MED RITUALS
Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Din perfekta hudvårdsrutin – hudvårdsexperten svarar

25 sep, 2023 
AvSofia Carlberg
Här är produkterna i din nya rutin som ger din hud ny lyster i höst. Vi har pratat med Rituals hudvårdsexpert Niki Schilling om den perfekta hudvårdsrutinen.

I höst kan du låta hudvårdsrutinen bli din stund för avkoppling och eftertanke. Det tillsammans med produkter som jobbar för din hud, kommer ge dig din perfekta hudvårdsrutin. Rituals hudvårdsexpert Niki Schilling berättar om den perfekta hudvårdsrutinen, hennes favoritprodukt och delar med sig av sina bästa tips.

Niki Schilling
Niki Schilling.

Hur skulle du beskriva din perfekta hudvårdsrutin?

– Jag börjar min kvällsrengöring med en dubbelrengöring med Velvety Smooth Cleansing Foam för att ta bort orenheter, överflödig olja och spår av makeup. Efter att ha rengjort min hud applicerar jag Anti-Ageing glowserum från The Ritual of Namaste för att förbättra hudens elasticitet. Den minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor samtidigt som den återfuktar min hud för mer lyster. Därefter applicerar jag Anti-Ageing Night Cream i min hud med cirkulära rörelser. Det hjälper min hud att reparera sig över natten. Om min hud är lite torr lägger jag till en droppe av Restoring Face Oil till min nattkräm och applicerar krämen med en tryckpunktsmassage, berättar Niki Schilling, hudvårdsexpert på Rituals.

Rituals

Face Oil från The Ritual of Namaste är en exceptionellt lätt olja med 100% naturliga ingredienser som hjälper till att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor.

– Applicera ansiktsoljan varje morgon och kväll för bästa resultat. Ta en stund morgon och kväll för att medvetet applicera din hudvård. Använd först din tunnaste produkt som våra boosters, sen applicerar du ditt serum, sen en ögonkräm innan du masserar in tjockare produkter som vår Face Oil. När du applicerar oljan, massera mjukt in den jämnt i ansiktet och halsen. Försök att känna doften av produktens aromer, och ställ in en avsikt för dagen eller kvällen med varje glid uppåt över huden. På så sätt skapar du balans i din kropp och själ och ger din hud den respekt den förtjänar.

Boosters från Rituals
Boosters med olika aktiva ingredienser.

Hur många steg är det i den perfekta hudvårdsrutinen?

– En väsentlig rutin kommer att variera något beroende på hudtyp, men den bör i princip bestå av tre steg; rengöring morgon och kväll, en behandlingsprodukt som booster, serum eller ansiktsvatten, som kan användas morgon och/eller kväll, plus en fuktkräm.

Den perfekta hudvårdsrutinen i tre steg!

1. Rengöra

Rengöring är ett av de absolut viktigaste stegen i din rutin eftersom huden under dagen kommer i kontakt med både luftföroreningar och andra orenheter. På morgonen är det viktigt för att motverka tilltäppta porer. Använd en näringsgivande mjölk- eller oljebaserad rengöring om du har torr hy och testa ett rengöringsskum eller en oljebaserad rengöring om du har fet/blandhy.

2. Berika
Serum innehåller oftast en högre koncentration av aktiva ingredienser och den lättare konsistensen gör att de absorberas djupare i hyn, där de gör som störst nytta. Lägg på innan din fuktkräm. Om du vill ge hyn en extra boost kan du lägga till ett extra steg före serum. En booster innehåller en speciell blandning av ingredienser med ett aktivt ämne utifrån din huds behov. Fördela 4-5 droppar på rengjord hy, en till två gånger om dagen.

3. Vårda
Använd en dagkräm på morgonen och nattkräm på kvällen. Produkterna har i uppgift att återfukta, kapsla in fukt och göra huden både mjukare och slätare. Lägg till en olja i din rutin om du vill tillföra din hud extra näring.

Vilken är din bästa go-to-produkt?

Serum

– The Ritual of Namaste Anti-Ageing Serum är en av mina absoluta favorit-hudvårdsprodukter! Dess kraftfulla Bakuchiol Repair Complex gör underverk för att återställa min huds lyster samtidigt som den effektivt minimerar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Denna transformativa formel gör att huden ser mjukare, fräschare och mer vitaliserad ut.

DET HÄR ÄR BAKUCHIOL

Bakuchiol är en aktiv ingrediens som är känd för sina antiinammatoriska och antioxiderande egenskaper. Jämförs ibland med ingrediensen retinol då ingredienserna i aktuella studier i många fall givit liknande anti-aging-resultat. Men bakuchiol är betydligt snällare mot huden och ger jämnare hudton, mindre framträdande rynkor och en fylligare hud som strålar.

Vilka är dina bästa tips för en frisk hud?

– Ett av de största misstagen är att inte ta sig tid till din hudvårdsrutin. Det är väldigt viktigt att rengöra din hud varje dag och ta hand om den. En hälsosam livsstil är också viktig. Vi vet alla att träning är bra för din hälsa, men visste du att en annan träningsform, nämligen ansiktsyoga, också är en rolig och effektiv hudvårdsrutin? Samtidigt som jag fokuserar på min hudvårdsrutin mediterar jag på ett sätt för att vara snäll mot min hud och verkligen fokusera på positivitet. Hur konstigt det än kan låta, det som verkligen gjorde skillnad för mig är att behandla huden med lite tacksamhet. Börja eller avsluta din dag med att ge din hud lite kärlek och komplimanger.

Bakuchiol booster

En booster som hjälper till att förbättra och jämna ut din hudton. Den oljebaserade formulan absorberas snabbt in i huden och bidrar till att behålla hudens elasticitet. Klappa in efter rengöring och innan serum.

Rituals

Produkten är berikad med det reparerande bakuchiolkomplexet och tillsammans med bland annat vild indigo minimerar det fina linjer, förbättrar hyns elasticitet och skyddar den mot fria radikaler. Applicera på rent ansikte varje morgon med uppåtgående cirkelrörelser.

Rituals

En lätt olja som minimerar fina linjer och rynkor, återställer hyns spänst, fyller ut och ger huden en strålande lyster.