ANNONSSAMARBETE MED VIKING LINE
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Guide till allt som finns ombord – 5 anledningar att ha tjejkväll till havs

03 sep, 2023 
AvSofia Carlberg
Är det dags för en kväll med tjejerna? Lägg kvällen till havs för det ultimata dygnet med spa, god mat, shopping och massor med tid till kvalitetshäng.

Med sensommaren här är det många som vill planera in roliga aktiviteter och resor till hösten för att förgylla årstiden så mycket man bara kan. Kanske har du och dina bästa vänner redan pratat om att det är dags för årets tjejkväll eller tjejhelg.

Varför inte lägga tjejhänget till havs? Och nej vi pratar inte om en klassisk partyresa, även om det såklart är kul om det är det ni vill åt, utan vi pratar om ett helt flytande kvarter som innehåller allt det där som kan tänkas göra en tjejkväll perfekt.

Glöm allt du hört om en typisk kryssning på Östersjön. Viking Glory är Viking Lines senaste fartyg med ett helt nytt koncept och en riktig premiumbåt unik i sitt slag där lyx och elegans genomsyrar hela fartyget. Väljer ni att lägga tjejhänget här så kan ni räkna med 23 timmars kvalitetstid tillsammans där ni bara kan koppla av och njuta av allt som finns ombord.

5 anledningar att lägga tjejkvällen till havs


1. Spa-avdelningen.

Spa Viking Glory
I Archipelago Spa & Wellness finns det gott om tid att kvalitetshänga.

Starta tjejhänget med att gå till det fina spa-området. Längst fram i fartygets för hittar ni Archipelago Spa & Wellness med utsikt över havet och skärgården. Där kan ni sitta och skratta och snacka i bubbelbad och relaxpool och varva ner i den helt otroliga panoramabastun med havet som utsikt. Här finns högklassiga spa-behandlingar med högkvalitativa produkter från några av Europas mest välkända och exklusiva märken: Babor och Elemis.

spa-behandling Viking Glory
Njut av en skön behandling med högklassiga produkter från Babor och Elemis.

Varför inte unna dig en skön helkroppsmassage eller kroppspeeling eller ta en ansiktsbehandling tillsammans med bästa vännen? Om ni blir sugna på att svettas finns det både gym och träningslokal precis vid spat. Testa på virtuell yoga eller högintensiv dans och träning.

2. Mat & dryck

Ombord finns ett tiotal restauranger så ni har nog lätt att hitta ett ställe där ni vill äta er middag. Restaurang Kobba har samma arkitekt som snygga Haymarket i Stockholm. Här kan ni boka Fyren – ett roterande chambre séparée för ert lilla sällskap och på så sätt få 220 graders extraordinär vy över kobbar och skär på denna slowcruising.

Fyren Viking Glory
Fyren med 220 graders vy.

På Fyren kan du också välja på flera mat- och dryckespaket, som Scandinavian Afternoon Tea Break, Fyren Champagne Break och Fyren Seafood Break.

Fyren Seafood Break
Fyren Seafood Break.

Eller varför inte lyxa till det med en skaldjursplatå på oasen Kobba? Du får den för halva priset av det du betalar nere på de fina krogarna på Östermalm. Men det är bara här som du och vännerna kommer ha havet som sällskap.

Skaldjursplatå Viking Glory
Skaldjursplatå på Kobba.

Men ibland kanske man har längtat efter en riktigt bra buffé där drycken ingår i priset och där alla vännerna i sällskapet kan hitta sina favoriter på bordet. Givetvis har Viking Glory en helt otrolig buffé i restaurangen The Buffet som ni hittar vid fartygets för. Här kan du och kompisarna smaka läckra för- och varmrätter med nordisk twist signerat Svenska Kocklandslaget. Missa inte det generösa dessertbordet, men det finns ju alltid plats för efterrätt så det är nog ingen risk!

Market
Market – en härlig saluhall ombord.

Kan du inte bestämma dig? Testa Market – Östersjöns första saluhall. Här hittar du allt från hamburgare och pizza till klassisk husmanskost.

3. Miljön

Kobba
Den snygga restaurangen Kobba.

Viking Glory skiljer sig från andra fartyg när det kommer till miljön ombord. Den är modern, elegant och stämningsfull. Inredningen är signerad det svenska arkitektkontoret Koncept Stockholm, som tidigare inrett bland annat trendhotellet Haymarket by Scandic i Stockholm.

Viking Glory
Här sover du utomordentligt gott.

Med fartygets stora panoramafönster missar du inte heller en solnedgång och kan njuta av hela skärgården oavsett var du befinner dig ombord. Även hytterna går i samma snygga design som resten av fartyget och deras utseende ger känslan av ett riktigt hotellrum. Perfekt för dig och vännerna när ni vill göra er i ordning tillsammans över ett glas. Väljer ni en lyxig temasvit har du över 60 kvadratmeter att husera på och en privat jacuzzi. Att bäddmadrasserna dessutom är Östersjöns skönaste ger inga minus i kanten!

4. Nöjen & underhållning
Efter middagen hittar ni allt ni behöver för en kväll med kompisarna. Torget är Viking Glorys naturliga samlingspunkt. Där kan ni ta en fika, ett glas bubbel och skåla före eller efter middagen. I Vista Room finns upplevelser dygnet runt. Kolla ner på däck och hav genom glasgolvet och titta på havet genom väldiga fönster. På stora scenen är alltid något på gång. På kvällen intar artisterna den stora scenen. Du och kompisarna kan räkna med allt från skön loungestämning och jazz till show och dansmusik av mer internationell karaktär.

5. Shoppingen

Viking Glory
På Viking Glory finns en stor skönhetsavdelning.

Inte en kryssning med kompisarna utan lite shopping. Ni hittar mode, dryck, choklad och en särskilt stor Beauty-avdelning ombord.

Viking Glory
Taxfreen på Viking Glory har ett stort utbud.

Boka in en dygnskryssning och unna dig en helg på havet med allt i ett. Kryssningen avgår från Stockholm klockan 20.00 mot Mariehamn och Åbo, och är tillbaka i Stockholm kvällen därpå vid 19.00.

För den som vill lyxa till det mitt i veckan går det också – Viking Glory går nämligen från Stockholm varje kväll, alla dagar i veckan.

6 anledningar att åka på kryssning med vännernaBrand logo
6 anledningar att åka på kryssning med vännerna