ANNONSSAMARBETE MED KENO
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Monica Sundbergs knep för vintern: ”Ingen idé att snåla med vare sig pengar eller positivitet”

26 okt, 2023 
KRÖNIKA. På sommarhalvåret kommer allt och alla till liv. Energin kommer liksom lite per automatik. Men jag tycker nästan att kalla vintern är lika kul. Hur? Tack vare ett glatt humör och en ständig generositet.

Precis som alla andra kommer även jag, 73 somrar senare, till liv varje sommar. Under sommarmånaderna i år hann jag tågluffa genom Europa, åka på flodkryssning, besöka min hemö Gotland flera gånger, gå på fyra dagars födelsedagsfirande OCH gå på gala. Bland annat. Intensivt javisst! Men det är då jag mår som bäst. När varje dag har lite guldkant.

Så var det ju nu det oundvikliga vinterhalvåret. Jag älskar i och för sig alla årstider, men eftersom flodkryssning och tågluff inte känns så lockande nu behöver jag sysselsätta mig med annat. Hur står man ut i mörkret?

Det finns knep jag tar till för att göra vintern extra kul. Mina topp tre har jag samlat här och jag lovar att de kommer göra även ditt vinterhalvår till något att längta efter.

1. Vardagslyxa.

Jag är bäst på att lyxa, sätta guldkant på vardagen och unna mig. Det behöver inte vara så komplicerat, utan gör som jag: ät en härlig långfrukost i sängen framför nyheterna, tänd lyxiga ljus när du vaknar eller unna dig en ansiktsbehandling ibland. Det hann jag aldrig med förr när jag jobbade och uppfostrade barnen, så jag ser till att kompensera som pensionär. Se till att ha något varje dag att se fram emot. Då blir du en vinnare i vardagen.

2. Var överdrivet positiv.

Hört om attraktionslagen? “Det du sänder ut kommer tillbaka”. Jag har alltid varit positiv men nuförtiden mer än någonsin. Jag ser bara möjligheter, inga hinder och tar livet med en klackspark. Och vilken skillnad det gjort! Jag har attraherat fantastiska möjligheter och personer i mitt liv. Skulle faktiskt våga påstå att alla delar av mitt liv har blivit bättre. Så våga bli överdrivet positiv – prova i bara en vecka – och låt sedan slumpen göra sitt. Se vad som händer med din vardag då. Och tacka mig sen!

3. Ut och res.

Jag är gammal flygvärdinna så resandet sitter i ryggmärgen. Har jag möjlighet att resa så gör jag det. Mitt favoritland är Kuba, där jag brukar dansa på stranden. Det behöver heller inte vara en långresa. En weekend räcker gott och väl för att fylla på. Jag vill slå ett slag för mitt Gotland under vintern. Inne i Visby är julstämningen nästan sagolik, med snöklädda gator och julstjärnor i alla fönster. Så oavsett solsemester eller weekend i Sverige: åk. Det tankar på energin som inget annat.

Som man förstår behövs det alltså lite ansträngning för att ha kul året om. Men kom igen: att vara positiv låter väl inte som en uppoffring?

Och för de övriga tipsen som kan kosta lite: våga unna dig det. Man måste leva här och nu i den mån man kan. Vi äldre är duktiga på att spara. Men när ska du njuta av allt? Passa på säger jag. Det är dags nu, inte sen. Jag lever på varje månad. Och så har jag ju jäkligt roligt också.

Så skratta dig igenom vintern! På Kuba, på Gotland eller på soffan framför nyheterna i en ansiktsmask. Det är ingen idé att snåla med vare sig pengar eller positivitet.

_

AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se.