ANNONSSAMARBETE MED AMAZON.SE
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så hittar du de bästa fynden på Amazon.se – 5 användbara tips

20 sep, 2023 
AvElinor Hedgren
Är du en av dem som tycker att det känns främmande och krångligt att shoppa på Amazon.se? Eller har du redan utvecklat ett Amazon-beroende? Oavsett hur van nätshoppare du är delar vi här fem enkla tips på hur du navigerar smart på Amazon.se!

Det är snart tre år sedan Amazon lanserades i Sverige, men för många är det fortfarande outforskad mark. På Amazon.se kan du shoppa miljontals produkter från hela världen, många som tidigare inte varit möjliga att köpa på någon annan svensk sajt. Och dessutom till otroligt bra priser. Men med sitt imponerande utbud av mode, elektronik, inredning, skönhet, virala prylar och allt där emellan, är det lätt att gå vilse i shoppingdjungeln.

Vid första anblick kan Amazon.se kännas överväldigande, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men faktum är att det är mycket enklare än vad man tror att handla på Amazon.se. Det finns bra knep att ha i åtanke för att handla både smart och medvetet. Här är tipsen som maximerar ditt shoppingnöje samtidigt som du sparar pengar.

Happy shopping!

så shoppar du smart och enkelt på Amazon.se

SÅ SHOPPAR DU PÅ AMAZON.SE

1. Gör din research

Det kan vara frestande att slå till på första bästa fynd – men det kan vara en god idé att ta dig tid att göra lite research innan du klickar hem varan. Jämför priset på olika produkter och läs recensioner. Amazon.se har omfattande produktrecensioner så att du enkelt kan läsa vad andra kunder tycker om varan du är intresserad av. Att känna till varans för- och nackdelar kan hjälpa dig att undvika köp du ångrar eller blir missnöjd med.

2. Skapa listor

Amazon.se har en praktisk funktion där du kan skapa dina egna önskelistor – som en digital inköpslista där du kan samla de produkter som du är intresserad av. På så vis kan du enkelt hålla koll på om det skulle ske några prisförändringar på någon av dina favoritprodukter. Amazon.se har reor och specialerbjudanden varje dag, och därför kan det vara värt att sitta lugnt i båten och vänta på att priserna sjunker.

3. Utnyttja erbjudande-funktionen

Erbjudande-funktionen på Amazon.se är toppen för att hitta riktigt bra deals! Under ”Dagens erbjudande” hittar du varje dag erbjudanden på utvalda produkter, en fantastisk möjlighet att få tag på varor till kraftigt rabatterade priser. Sätt i rutin att besöka sajten dagligen för att spana in dagens reaprodukter. Och var snabb – erbjudandena gäller ofta under en begränsad tid.

Du kan även enkelt hitta erbjudanden inom en specifik kategori som du är intresserad av. När du söker efter en produkt, till exempel sneakers, kan du klicka på ”erbjudanden” i menyn till vänster för att se alla erbjudanden inom just den kategorin.

så shoppar du smart och enkelt på Amazon.se

4. Håll koll på leveranskostnaden

Priset på en produkt är en sak, men det är viktigt att inte glömma bort leveranskostnaden. Den uppmärksamme kanske har lagt märke till att det går att se när produkten förväntas levereras i anslutning till köpknappen, och där står det vem som säljer och skickar produkten. Amazon.se erbjuder gratis ombudsleverans på alla beställningar över 229 kronor som skickas av Amazon. Men det finns även produkter där frakten kostar extra, och då kan en produkt som du räknat som ett kap plötsligt bli mycket dyrare i slutändan. Ha för vana att alltid dubbelkolla leveranskostnaden innan du klickar på beställ!

5. Bli Prime-medlem och få din beställning hem till dörren

Amazon Prime är Amazons medlemsskapsprogram, som bland annat ger dig snabb och gratis 1–2 dagars leverans på miljontals kvalificerade produkter, inklusive helgleverans till Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kan till och med välja att få din beställning direkt hem till dörren utan extra kostnad. Och ja, det betyder till dörren oavsett hur stort ditt paket är! Du får även tillgång till exklusiva erbjudanden, rabatter och reaevents, som till exempel Prime Day under sommaren. Nästa exklusiva rea heter Prime Deal Days och äger rum 10–11 oktober, det vill du inte missa!

Prime-medlememskapet är gratis de första 30 dagarna och kostar sedan 59 kronor i månaden och kan avslutas när som helst. Har du redan Amazon Prime Video? Då är du faktiskt redan Prime-medlem och kan ta del av alla fantastiska förmåner och erbjudanden! Bra va?

Läs mer och bli Prime-medlem här!