ANNONSSAMARBETE MED WARNER BROS
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Snart en klassisk julfilm – därför ska du se den magiska filmen Wonka

27 nov, 2023 
AvSofia Carlberg
FotografWarner bros
WONKA
Timothée Chalamet, Hugh Grant, choklad och magi – vad mer behövs för att skapa den ultimata julfilmen? Wonka har premiär 13 december och innehåller alla ingredienser vi bara kunnat drömma om!

Slå dig ner i biostolen och låt dig fullkomligen golvas av magi, otroliga miljöer och skådespeleri på hög nivå.

Äntligen är tiden här då mörkret lyses upp av ljusslingor och av allt som hör julen till. Som till exempel julfilmer! Finns det någon mysigare filmmånad än december? Det är nu vi tar oss tiden att gå på bio med vänner och familj och skapar de där härliga minnena som ger oss julklassiker år efter år.

Storfilmen Wonka har biopremiär den 13 december, lagom till jul, och vi är säkra på att den kommer att bli en julklassiker av rang. Den har alla ingredienser för det vi älskar och förknippar med en klassisk julfilm! Helt klart årets mysigaste film i jultider.

5 anledningar att se Wonka i jul

Wonka

1. Årets familjefilm

Filmen kommer visas med både engelskt och svenskt tal (den är från 7 år) vilket gör den till en perfekt film för hela familjen att gå och se. Den innehåller något för alla; humor, vänskap, magi, musik, vackra miljöer – en saga för hela familjen. Medan barnen skrattar åt Oompa Loompan kommer mormor skratta gott åt att det är hennes favoritskådespelare Hugh Grant som spelar Oompa Loompan.

2. En magisk historia

Wonka

Wonka är baserad på den speciella karaktären från Roald Dahls ikoniska barnbok ”Kalle och chokladfabriken”, som är en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna. Filmen Wonka tar med biopubliken på en magisk och underbar resa om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den Willy Wonka som vi känner till i dag.

Unge herr Wonka har en massa idéer på lut och han drömmer om att förändra världen, en smarrig tugga i taget. Han vill bevisa att de allra bästa sakerna i livet börjar med en dröm, och om du har turen att möta Willy Wonka så kan allt hända!

3. Berömda filmskapare

Wonka

Filmen är regisserad av Paul King och producerad av David Heyman, Alexandra Derbyshire och Luke Kelly, som jobbat med bland annat filmer som Paddington, Harry Potter och Roald Dahls Häxorna med flera. Tillsammans har de skapat en oemotståndlig och uppfinningsrik biofilm som bjuder på en handling fylld av humor och känslor. Allt berättat med hjärta och musik.

4. Fantastiska skådespelare

Willy Wonka

Den unga Willy Wonka spelas av Timothée Chalamet som är helt perfekt i rollen. Som Oompa Loompan ser vi den välkända skådepelaren Hugh Grant, som gör en fantastisk och rolig tolkning av karaktären. Andra som dyker upp är bland andra Rowan Atkinson (känd framför allt som Mr Bean) och Sally Hawkins som spelat i Paddington-filmerna bland annat. Utöver dessa finns ett gäng med bra skådespelare som du kommer känna igen från andra stora filmer. I den svenska dubbade versionen hör vi Sveriges bästa röst-skådespelare.

5. Otroliga miljöer

Wonka

Det räcker med att titta på trailern i början av artikeln så kommer du förstå vad vi menar. När man tittar så sugs man in i en värld full av magi, överaskande händelser och spännande karaktärer. Allt är genomtänkt och har en magisk känsla; kläderna, chokladen, staden, färgerna, karaktärerna.

Tävla om biobiljetter – 5 vinnare dras (TÄVLINGEN AVSLUTAD)

Wonka

Nu har du chansen att vinna två biobiljetter till dig och en vän. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på frågan: Vilket datum har Wonka biopremiär? Samt motivera med max 20 ord varför just du ska vinna. Du kan tävla fram till 11/12. TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD och vinnare dragna.