ANNONSSAMARBETE MED VING
Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Semester i vinter? Satsa på en träningsresa till soliga Gran Canaria

01 okt, 2023 
AvSofia Carlberg
FotografVings bildarkiv
Oavsett om du gillar att yogi-andas i nedåtgående hund, cykla uppför eller älskar långa löpturer längs havet, finns det en träningsresa för dig på Gran Canaria. Häng med på en aktiv semester på en ö som har hur mycket som helst att erbjuda!
Ving Gran Canaria

Var tionde person har någon gång varit på en träningsresa enligt en undersökning gjord av Sifo och visst har det ökade träningsintresset i stort också gjort att många gärna vill kombinera sin semester med träning. Att träna på semestern är också det perfekta upplägget för den som vill träffa likasinnade på resan, eller bara vill göra något kul tillsammans med kompisgänget, familjen eller sin partner.

Ön Gran Canaria är känd för sitt behagliga klimat vilket gör det till en självklar destination året runt. Naturen är levande och vyerna vackra med långa stränder. På ön finns ett stort utbud av både nöje, kultur och historia. För den som älskar vandring, cykling eller löpning finns ett otroligt landskap med rutter och stigar som går över hela ön. Föredrar man en aktivitet som ger en härlig adrenalinskjuts går det att hitta allt från vindsurfing och kitesurfing till dykning och bergsklättring.

Gran Canaria
Fotograf:

Reser du med Ving till Gran Canaria kommer du upptäcka att det finns en mängd olika träningsresor att välja mellan, oavsett var ditt träningsintresse ligger och oavsett om du vill träna i grupp eller på egen hand. Vi har kollat igenom utbudet och ger dig här en liten guide till vad som finns!

6 träningsresor att utforska

Vandring

vandring
Fotograf:

Vandring är något som uppskattas av alla åldrar och som är kul att göra tillsammans, samtidigt som det sägs öka ditt välbefinnande och minska både stress och högt blodtryck. Att vandra är också enkelt, billigt och en motionsform som tillåter dig att verkligen upptäcka resmålet. På Gran Canaria finns det över 800 kilometer vandringsleder med varierande längd och svårighetsgrad som ligger där redo för dig att upptäcka. Under en dagsetapp kan du räkna med väldigt varierande naturupplevelser tack vare att ön ligger i flera klimatzoner.

Yoga

Yoga
Fotograf:

Yoga är ett perfekt sätt att komma ner i tempo på semestern. Det är en träningsform som inte bara är avkopplande utan också utmanande och kraftfull om man så vill. Ving erbjuder ett stort utbud av yogaresor. På Gran Canaria kan du till exempel uppleva en vecka med både yoga och pilates. Det bästa av allt är såklart att du utöver yogan också får tid till att upptäcka ön, dess stränder och njuta av god mat och dryck.

Golf

För den som gillar att kombinera solsemestern med att slå några bollar är en golfresa att föredra. Eftersom Gran Canaria har ett så skönt klimat kan du spela golf året om. Det finns många fina banor på ön som bjuder dig på härliga naturupplevelser. På vissa av dem har du dessutom en fantastisk utsikt över Atlanten. På Gran Canaria hittar du bland annat den unika mästerskapsbanan Anfi Tauro Golf samt populära Meloneras Golf by Lopesan.

Surfing

Surfing
Fotograf:

Har du fastnat för träning till havs? Surfresor har blivit alltmer populära. Kanske är det adrenalinkicken som lockar, eller något som står på din bucketlist över saker att testa på? Gran Canaria har en vattentemperatur på cirka 20 grader året runt. Det gör ön till ett perfekt tillhåll för dig som vill känna vinden i håret och saltvattenstänken från vågorna när du glider fram.

Löpning

Löpning
Fotograf:

Gillar du löpning och tänker att det är ett perfekt sätt att njuta av ett nytt resmål? Då tänker du helt rätt! Förlägg din nästa löparresa till Gran Canaria, vars behagliga temperatur och varierande natur är perfekt för just löpturer.

Cykling

Om du vill kombinera din semester med motion är en cykelsemester perfekt, oavsett om du väljer att göra en själv eller tillsammans med andra. På Gran Canaria finns det gott om utmaningar för dig som gillar att se världen från en cykel. Gillar du terrängkörning med mountainbike hittar du branta stigningar som ger nästan lika bra utmaningar som i Alperna. De högsta topparna på Gran Canaria är cirka 2000 meter.För dig som hellre kör landsväg finns det också härliga utmaningar att ta sig an.

Ving har ett stort utbud av resor

Gruppträning Gran Canaria
Fotograf:

Utöver dessa träningsformer finns det såklart en massa fler härliga resor och aktiviteter att testa på. Kanske skulle du vilja åka på en gruppträningsresa eller så föredrar du livet under ytan och vill dyka. Eller så spelar du allra helst tennis eller har fastnat för de senaste årens kanske mest populära träningsform padel?

På några av Vings egna koncepthotell – Sunprime, Sunwing och O.B.C – kan du styrketräna, simma, gå på gym eller träna i grupp. På hotellen finns alltid instruktörer som är utbildade av SATS.