Annons

Annons

Crostinisnittar med lax och rädisa


Servera som tilltugg till välkomstdrinken eller på buffén. Lätta att variera och försvinnande goda.

laxcrostini

CROSTINISNITTAR
1 baguette
1 dl olivolja
250 g ricotta, italiensk färskost
4 skivor rökt lax, skurna i små bitar
1 knippa rädisor, tunt skivade
1/2 gurka, tunt skivad
några myntablad
några dillvippor
finhackad gräslök
havssalt och nymalen svartpeppar

Annons

Beredning:
Skär baguetten i ca 1/2-cm tjocka skivor. Fördela skivorna på en ugnsplåt, pensla med olivolja och rosta i 200° varm ugn i 10–15 min eller tills de är krispiga och har fin färg.
Bred ricotta på bröden och toppa med lax, rädisa eller gurka. Garnera med örterna. Avsluta med salt och peppar.

AV CAROLINE DAFGÅRD
FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Sesamflarn till midsommarbuffén
Härliga sommarsallader
Pastasallad med salami och räkor
Fetaost med granatäpple

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar