Annons

Annons

Femina möter Jonas Karlsson


Han har många järn i elden, Jonas Karlsson. Förutom att han är aktuell på Oscarsteatern i Stockholm syns han också i komedin Boy Machine på TV4. I dagarna släpps dessutom hans nya roman Jag är en tjuv.

Jonas Karlsson

Länge var skrivandet mest en sidosysselsättning men nu, efter femte boken, börjar han tänka annorlunda.
–Jag såg mig länge som en hobbyförfattare och i början blev jag väldigt förvånad när jag fick fin kritik. Det tog lång tid innan jag vågade säga till mig själv att jag var skådespelare – och författare. Men med fem böcker bakom mig vågar jag tro på det själv. Jag är författare. Det känns stort.

Annons

Vad går du i gång på när du skriver?
–Allt är en mosaik av mig själv. Min nya roman Jag är en tjuv handlar mycket om åldrande, att fastna i någonting och sedan upptäcka att det är för sent att ta ut en ny kurs, att man har blivit för gammal.

Du lär vara rätt grundlig som skådespelare i dina förberedelser
–När jag gjorde rollen som finländare i filmen Hallonbåten pluggade jag finska stenhårt inför rollen. Det är roligt, man hamnar i ett sammanhang som man aldrig själv har tänkt ut och man får en uppgift. Jag hade aldrig kommit på tanken att plugga finska på egen hand …

Läs hela intervjun med Jonas Karlsson i Femina nr 11 2015.

FOTO MARTIN STENMARK.

(0)
(0)
Mejla

Annons


Annons


Laddar