Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

15 romantiska sätt att ställa frågan: "Vill du gifta dig med mig?"

02 mar, 2017 
AvIda Gustafsson
Töntigt eller allt på en gång? Eller bara romantiskt och helt magiskt? Här är 15 olika sätt att be om någons hand när det är dags att fria.
Annons

Du är säker på din sak – din partner är hen du vill tillbringa resten av ditt liv med. Givetvis vill du att frieriet ska vara så speciellt, kärleksfullt och personligt som möjligt. Här är 16 romantiska och kreativa sätt att fria på!

Läs även Det finns 4 typer av kärlekspar – vilken är ni?

1. Välj ut en vacker plats som har en speciell mening för er

Kanske en fontän, en strand eller en utsiktsplats. Be någon som går förbi att ta en bild på er när ni står där och när personen tar upp kameran går du ner på knä.

2. Under en gondoltur i Venedig – givetvis med planerad fotograf ombord

Prata med fotografen innan och planera in en plats där bakgrunden blir så vacker som möjligt. Fotografen ska ge dig ett tecken när det är dags att börja ge din kärleksförklaring och sedan när det är dags att ta fram ringen.

3. Gillar ni att dyka och snorkla? Fria under vattnet!

Simma ner en halvminut innan din partner och lägg ringen i en snäcka som du tar fram när din partner närmar sig. Obs: finns risk att hen blir helt överraskad och öppnar munnen – så se till att ni inte är allt för djupt under vattenytan!

Annons

4. Fira med en fest!

Frieriet handlar inte bara om att ställa fråga utan också hur ni firar efteråt. Prata med din partners familj och närmaste vänner (du avgör själv hur många du vill bjuda men ju fler desto större risk att någon råkar försäga sig) och bestäm en plats, till exempel en festlig restaurang, att mötas på efteråt. Efter att din partner har sagt ja säger du att du har en middagsbokning för er två och när ni kliver innanför dörren är era närmaste vänner där och jublar för er.

5. Ett år av kärleksbrev

I julklapp ger du din partner en burk med 12 handskrivna kärleksbrev som var och en ska öppnas den första varje månad. På nyårsafton ett år senare, på tolvslaget, får din partner öppna det sista brevet där du i slutet av kärleksförklaringen har skrivit ”Det är nu jag ställer den viktigaste frågan av alla…” och går ner på ett knä. Extra: gör detta på ett hotell, i en annan stad eller på en romantisk restaurang!

Annons

6. Använd självlysande bokstäver

Skriv ”Vill du gifta dig med mig?” på taket i ert sovrum. Var säker på att lamporna har varit tända ett tag så bokstäverna ”samlar” ljus. När ni lägger er ner och släcker lampan träder bokstäverna fram och du tar fram ringen (tips: ha den nattduksbordets låda eller under kudden).

7. Anordna en skattjakt!

Börja med en handskriven lapp hemma och som sedan leder hen till er favoritplats i stan – där du såklart friar.

8. Filma!

Filma hela frieriet utan att din partner vet om det. Under bröllopet spelar du upp filmen inför alla inklusive din partner.

9. Med en hund och ring i ett!

10. Med rosor

Ta halvdag på jobbet och åk hem tidigare. Förbered ert favoritrum hemma med massor av rosor; i buketter och med rosblad på golvet. Tänd ett dussin levande ljus och dämpa belysningen. Sätt på romantisk musik i bakgrunden. När din partner kliver innanför dörren låter du hen ta in ögonblicket i några sekunder innan du går ner på knä. Tips: boka bord på er favoritrestaurang där ni kan fira resten av kvällen!

Annons

11. Med ett kinderägg!

Köp en robotleksak som man ska montera själv. Rita en bild på roboten, dig själv och ringen. Gör en instruktionsmanual precis som i ett vanligt Kinderägg. Fördelen med Kinderägg är att du enkelt kan separera de två chokladdelarna från varandra med hjälp av en kniv. Lägg i den nya leksaken i plastburken och slicka på kanterna av chokladen (du kan använda lim med, men det är enklare med saliv) och fäst de två delarna. Lägg försiktigt tillbaka chokladen i pappret.

12. Med en fantastisk utsikt

Boka en resa till ert drömresemål och leta reda på en restaurang med fantastisk utsikt och där ni kan vara privata. Prata med restaurangen om dina planer i god tid innan.

13. Hyr en privat kock

Hyr en privat kock som kommer hem till er och lagar en fantastisk trerättersmiddag. Klä upp er, tänd ljus och njut av stunden. Prata med kocken innan och be hen göra en dessert där ringen ligger synlig. Fria till efterrätten!

14. Gör det med en hund!

Eller en kanin, katt eller hamster.

15. Under en helikoptertur

Boka en helikoptertur och ta med en fotograf. Din partner lär tro att det är för att ni ska få fina bilder. När ni har kommit tillräckligt högt för att få en vacker utsikt tar du fram ringen.

Annons