5 saker äldre kvinnor önskar de hade vetat när de var yngre

07 okt, 2019 
AvMalin Karlberg
kvinnor över 5 ger råd
Kvinnor över 50 känner sig generellt vackrare och självsäkrare än någonsin tidigare. Och de har en rad goda råd till sina yngre medsystrar...
Annons

Strunta i vad andra tycker och tappa inte bort dig själv i din relation. Kvinnor 50-plus har lärt sig ett och annat om livet och mår bättre än någonsin, enligt en ny amerikansk undersökning utförd på uppdrag av DC Thomson Media.

Omkring 1 000 kvinnor över 50 har tillfrågats om sin syn på livet och sig själva och resultaten visar att de känner sig mer självsäkra och vackrare än när de var yngre. De är, till skillnad från 20-pluskvinnor, ofta nöjda med sin ålder och sin relationsstatus – för att inte tala om sitt sexliv!

Här är 5 goda råd de vill ge till yngre kvinnor – som de önskar att de själva hade vetat i sin ungdom:

1. Dejta många olika personer – och ha kul!
Visst är den första kärleken alltid speciell, men få kvinnor träffar rätt direkt. Passa på att dejta olika typer av människor, för att upptäcka vad som är viktigt för dig att finna i en partner.

2. Gör allt du vill göra innan du bildar familj

Annons

Kvinnor som är över 50 idag gifte sig ofta tidigt och skaffade barn i ung ålder. I dag väljer många kvinnor att vänta några extra år för att hinna utbilda sig, resa och komma en bit i karriären – vilket är helt rätt, enligt den äldre generationen.

3. Bry dig inte om vad andra tycker
Gör det som känns rätt för dig själv och strunta i andra åsikter, menar 50-pluskvinnorna. När man kommit lite längre i livet inser man att andras åsikter inte ska få stå i vägen för ens egna drömmar, det viktigaste är att lyssna på sin egen inre röst.

4. Äktenskapet är inte allt

Se inte giftermålet som ditt största mål i livet, menar de. Kanske kommer du att träffa ditt livs stora kärlek tidigt i livet och hålla ihop tills döden skiljer er åt. Men det kan lika gärna vara så att ditt liv bjuder på flera kärlekar, att du trivs bäst som singel och fri, eller att en ogift särborelation är det som passar dig. Med andra ord: var inte inställd på att äktenskapet är det enda som betyder något.

Annons

5. Acceptera inte att bli tagen för given

Du är betydelsefull och förtjänar att behandlas med uppskattning, hela livet. Därför är 50-pluskvinnornas råd att inte gå med på att tas för given, vare sig i en vänskapsrelation, på jobbet eller av din partner. Vet ditt värde och kräv respekt – och tveka inte att lämna en dålig relation eller situation som skaver.

Läs mer:

10 vanor som har positiv effekt på ditt liv

Annons