Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

6 hälsofördelar med ett varmt bad

30 mar, 2016 
Det är inte bara skönt att ta ett varmt bad efter en lång dag, det är dessutom bra för din hälsa!
Annons
bath-stor

Känner du dig sjuk, har svårt att sova eller behöver få bort huvudvärken? Glid ner i ett varmt, skönt bad – det kan faktiskt göra under för din hälsa!

1. Förbättra blodcirkulationen

Att låta det varma vattnet nå ända upp till din nacke är bra för kroppens blodcirkulation. Vattnet gör att hjärtkapaciteten ökar och arbetar lite hårdare. Nästan som en lätt träning, vilket bara är nyttigt för dig!

2. Du somnar lättare

Att bada får oss att slappna av kroppens muskler, vilket även gör att du slappnar av mentalt. Passar du på att ta ett dopp innan läggdags kan det varma badet därför bidra med att du somnar lättare.

3. Du kan gå ner i vikt

En amerikansk studie har tidigare visat att regelbundna badkarsbad kan få dig att gå ner i vikt. Dessutom visade studien att människor med diabetes kunde minska deras nivåer av socker i blodet om de badade sex dagar i veckan.

Annons

4. Trolla bort huvudvärk

Det varma vattnet får musklerna att slappna av även i huvudet, vilket kan mildra trycket i huvudets blodkärl och trolla bort huvudvärk.

5. Du kan bli friskare

Att ett bad hjälper dig att bli frisk är inte bara en myt. Ett varmt bad har bevisats lindra symptomen för förkylning och influensa.

6. Huden blir mjukare

Att bada gör under för huden! Vattnet gör att huden håller sig återfuktad under en längre tid.

Foto: Shutterstock

Annons