Här är 7 spännande fakta om personer födda i april:

1. De är lyckligare än andra

En studie från 2010 visade att personer födda på våren löper lägre chans att drabbas av mentala hälsoproblem såsom säsongsbetonade depressioner, bipolaritet och schizofreni.

2. De är framgångsrika i karriären

Aprilbarn är framgångsrika inom en rad olika områden, snarare än att dras till specifika yrkesområden.

3. De är friskare än andra

Enligt en medicinsk studie från Columbia University är folk som fyller år i april mindre benägna att drabbas av hjärt- och kärlproblem, neurologiska besvär och luftvägssjukdomar.

4. De är optimistiska

Människor som är födda på våren har en mer positiv syn på livet, enligt brittiska forskare. De är mer optimistiska och benägna att se glaset som halvfullt.

5. De passar bra ihop med andra aprilbarn

Personer födda i april som gifter sig med en partner som också fyller år i april har visat sig löpa en lägre risk att skilja sig – jämfört med aprilbarn som gifter sig med personer som fyller år andra månader på året.

6. De är kreativa

En majoritet av kända, kreativa personer – från artister till politiker – är födda i april, enligt amerikansk forskning.

7. De blir ofta ledare

Personer födda i mars och april har medfödda ledarskapsegenskaper, menar kanadensiska forskare. De innehar oftare VD-positioner och sitter i bolagsstyrelser, upptäckte studien.

Källa: Redonline.co.uk

Läs även:

Här är namnen som låg i topp när du föddes

Shopping: Halsbandet som passar just ditt stjärntecken

7 sätt en depression påverkar ditt liv – även om du verkar normal

Mer läsning

Femina