Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

7 saker du aldrig bör rengöra med diskmedel

12 dec, 2016 
AvFemina
Diskmedel är praktiskt att använda till så mycket mer än bara disk. Men du kan inte använda det till allt. Här är sju saker du aldrig bör rengöra med diskmedel!
Annons
disk.1

1. Bilen

Om du vill tvätta bilen på egen hand med hink och slang är det viktigt att välja rätt rengöringsmedel. Tar du vanligt diskmedel kan du förstöra bilens lack och färg.

2. Diskmaskinen

Har du känt dig frestad att använda handdiskdiskmedel när det ordinarie diskmaskinspulvret tagit slut? Det är ingen bra idé. Diskmedel kan orsaka översvämningar av lödder, vilket maskindiskmedel aldrig gör. Därutöver kommer maskinen att få svårt att skölja disken helt ren.

3. Tvättmaskinen

Precis som med diskmaskinen kan tvättmaskinen också översvämmas av lödder om du använder vanligt diskmedel. Kläderna blir heller inte ordentligt genomsköljda och smuts försvinner inte lika effektivt.

4. Fönster

Bästa valet när du ska putsa fönster är anpassat fönsterputsmedel. Det tar bort smuts och gör glasen skinande rena. Vanligt handdiskmedel skapar i stället ränder på glasen och fläckarna sitter dessutom ofta kvar.

Annons

5. Speglar

Resultatet om du använder diskmedel på speglar kan liknas vid resultatet när du putsar fönster med samma medel. Ingen bra lösning alltså.

6. Glasögon

Att glaset är fläckfritt är viktigt för att kunna se bra. En vanlig missuppfattning är att diskmedel går att rengöra glasögon med. Men medlet är inte anpassat till glas och ränderna som kan uppstå är mycket irriterande för ögonen.

7. Exklusiva tyger

Vi är nog många som tar bort matfläckar på kläderna med hjälp av lite diskmedel. Men om plagget är av dyrare variant (och kräver kemtvätt) kan diskmedlet i stället förstöra tyget. Lämna direkt till kemtvätt för att inte göra någon onödig skada.

Källa: Goodhousekeeping.com

Text: Margaretha Malmgren, från Allas.se

Foto: Shutterstock

Läs även!

Annons