vanner-3

Många har flera nära vänner, kompisen från barndomen, studievännen som varit med vid många ”första gången”-händelser i livet och arbetskollegan som kommit dig nära på senare år.

Här är 7 typer av vänner många samlat på sig under årens lopp:

1. Barndomsvännen

Du varnar ständigt människor för att ni har känt varandra hela livet innan de träffar henne. Varför? För att du antingen har förändrats radikalt i vuxen ålder samtidigt som fortfarande sitter inne på mängder av pinsamma historier om dig. Men delar ni ovärdeliga minnen ihop och du skulle aldrig vilja leva utan henne.

2. Syskonet

Det spelar ingen roll hur irriterade ni kan bli på varandra. Han eller hon känner dig bättre än någon annan, står alltid bakom dina beslut och dessutom delar ni barndomsminnen ingen annan känner till.

3. Arbetskamraten

Jobbdagarna blir otroligt mycket tråkigare utan henne vid din sida. Det är med henne du skvallrar om kollegorna, cheferna och underliga möten. Ni har aldrig umgåtts utanför jobbet, vilket känns helt okej. Hon är den som bäst förstår ditt liv på jobbet.

Läs även Studie: Nära vänner kan förlänga ditt liv

4. Charlotte York-bästisen

Hennes garderob är helt i pastell, hon är politiskt korrekt, något konservativ och relativt lugn. Hon blir rasande när du berättar om dina något sämre livsval – men hon är också rak, ärlig och du vet att du alltid får höra sanningen från henne.

vanner-2

5. Partypinglan

En löprunda, shopping, en fotouställning – hon är med på allt! Det här är väninnan du ringer när du vill göra något roligt, fyllt av fart och fläkt. Hon är personen som alltid finns där om du vill lämna vardagen för en kväll av vin och skvaller.

Läs ävenLever du i en A- eller H-relation?

6. Den yngre väninnan

Hon är ett antal år  yngre men för att vara ärlig är det ingenting någon av er märker av. Förutom när ni diskuterar musik eller filmer. Men vem bryr sig om det när ni har en  sådan liknande syn på livet?

7. Le chic

Den här kvinnan dricker drinkar på chica hotellbarer, äter på dyra restauranger och shoppar exklusivt. Hon bär alltid snygga kläder och pratar om märken och händelser du knappt känner till. Men hon inspirerar dig att våga testa nya saker och se på livet med andra ögon.

Inspirerad av ELLE.com
Foto: Shutterstock