Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

7 varningstecken att se upp för på första dejten

29 mar, 2019 
AvNina Nyström
varningstecken på första dejten
Första dejten kan bli en stel tillställning och missförstånd händer lätt när man är nervös och osäker. Men när de här varningsflaggorna vajar – då är det inte värt att lägga ner tid på en andra dejt.
Annons

Visst, man ska inte döma för fort. Och självklart – en del grejer kan hända i bara farten, man får känna in den övergripande stämningen. Men om flera av punkterna nedan inträffar bör du tacka för dig…

1. De talar illa om sitt ex

Ex kan vara ett infekterat ämne. Var uppmärksam på hur hen pratar om sitt ex. Om hen kan prata nyanserat om relationen kan du sitta säkert i båten. Men om hen däremot smutskastar eller skyller på sitt ex, tänk på att det kan vara dig det gäller nästa gång. Vid första dejten ska man visa sitt bästa jag, och kan de inte bättre än så – dags att gå.

2. De pratar bara om sig själva

Visst vill du veta mycket om din dejt – men det är ju kul att få lite motfrågor också, eller hur? Om din dejt pratar oavbrutet om sig själva kan det såklart vara ett tecken på nervositet, men för det mesta handlar det om ren och skär självupptagenhet. Läs om hur du känner igen en narcissist här.

Annons

3. De är oartiga mot servitören

Är din dejt trevlig och respektfull mot personalen och andra ni möter under er dejt? Det beteende du ser idag kommer du kunna förvänta dig även i framtiden.

4. De dricker för mycket

Såklart är det här lite beroende på hur lång er dejt blir. Men börjar drinkarna ticka iväg fort kan det vara en signal på osunda alkoholvanor, dålig självkänsla eller bristande social förmåga. En skön och avslappnad stämning utan alkohol är ett bra tecken på en trygg och socialt kompetent person. Här listar vi 9 tecken på att du – eller någon i din närhet – dricker för mycket alkohol.

5. De blir obekväma när ni tycker olika

Hur hen hanterar konfrontationer är en bra signal för vidare dejt eller inte. Du vill träffa någon som står upp för sina åsikter samtidigt som hen respekterar dina, inte någon som vägrar se saker från en annan synvinkel eller bara måste ha en åsikt om allt bara därför att. Och du letar väl inte heller efter en dörrmatta?

Annons

6. De vägrar att erkänna sina misstag

Att vägra inse att man har fel eller gör ett misstag kan tyda på en stel och oödmjuk typ.” Måste gå, ha det bra!”

7. De verkar uttråkade av dig

Lyssnar hen på vad du faktiskt säger? Vill hen veta mer? Alla vill bli uppskattade och sedda, och om din dejt inte lyssnar tillräckligt intresserat eller verkar vara nyfiken på dig viftar flaggorna. Du letar efter någon som behandlar dig väl på första dejten – och resten av livet.

Bild: TT

Läs mer:

Annons