Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

8 sätt din hund säger "jag älskar dig"

09 apr, 2017 
AvFemina
Annons

 

Vi älskar våra husdjur och få individer är så hängivna som just hundar. Men även om din fyrbente vän är dig obrottsligt lojal så talar de ju inte – i alla fall inte med ord.

Gör din hund någon av de här 8 sakerna? Då kan du vara säker på att han eller hon älskar dig, MINST lika mycket som du älskar honom eller henne!

Hundens språk – 8 signaler som betyder ”jag älskar dig”

1. Hunden följer efter dig överallt

Har du en ständig följeslagare hemma? Om din hund hänger dig i hasorna, oavsett om du hänger tvätt eller tittar på tv, är det bara för att hon vill vara där du är – hela tiden.

2. Hunden slickar dig i ansiktet

Det här beteendet tycker många är lite äckligt, men vi förlåter snabbt. Hundar har ingen aning om vad bakterier är och våra vänner vill bara ta hand om oss. Om din hund slickar dig i ansiktet är det definitivt ett tecken på att han eller hon tycker väldigt mycket om dig.

Annons

3. Hunden vill sova i din säng

Här råder delade meningar om vad som är okej och vad som inte är det. Oavsett vad din hållning i frågan är så kan du vara säker på att hunden älskar dig om den vill sova i din säng.

4. Hunden tar hand om dig när du är sjuk…

Eller, åtminstone, så gör hunden ett försök! Om din hund slickar på dig när du är sjuk ska du komma ihåg att detta är ett beteende som de har ärvt från vargarna som ofta slickade varandras sår för att påskynda läkningen.

5. Hunden tittar ledset när du går ut…

Visst gör det lite ont i hjärtegropen at se de ledsna hundögonen när vi går, men det är en kärleksförklaring! Här är det också viktigt att veta skillnaden; en hund som får panik när du är på väg ut vill inte bli lämnad ensam, men en hund som är lugn och ser ledsen ut älskar bara sin matte eller husse.

6. …och blir galet glad när du kommer hem!

Visst är det underbart att mötas av en superglad hund när man öppnar dörren? Tydligare kärleksförklaring än så här går det ju nästan inte att få, eller hur?

Annons

7. Hunden delar sina leksaker med dig

Kommer hunden och lämnar leksaker i ditt knä? Oftast är det för att hunden är leksugen, men det är lika sannolikt att hunden delar sina favoritsaker med dig.

8. Hunden gäspar när du gäspar

Att gäspningar smittar oss människor emellan visste du redan, men det är inte helt ovanligt att hunden anammar detta mönster – för att han eller hon älskar dig.

Text: Malin Perlheden på allers.se 
Bild: Shutterstock

Läs även

Se hundar underifrån – så skapades de fantastiska bilderna!

 

Annons