Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

8 tecken på att personen du dejtar inte är redo för ett förhållande

02 jun, 2017 
AvNanna von Knorring
Vissa trivs som singlar och även fast de träffar en härlig person så är de inte beredda att stadga sig. Ute efter ett riktigt förhållande? Här är varningssignalerna du ska se upp för i dejtingsvängen.
Annons

Dejtingdjungeln är, precis som den låter, en riktig djungel där det finns personligheter av alla de slag. Med dagens teknik är möjligheterna dessutom betydligt större än vad de var förr i tiden. Ibland leder en första dejt till många fler, men sedan kan det stagnera. Ni gillar varandra, men är det tillräckligt för ett fungerande förhållande på lång sikt? Eller handlar det egentligen bara om några trevliga dejter som fördriver tiden?

Vissa personer är helt enkelt inte beredda att lämna singellivet. Om du själv är ute efter ett seriöst förhållande gäller det att ha koll på varningssignalerna som skvallrar om att din dejt inte är redo för ett förhållande. Här listar vi, med inspiration av Elite Daily, åtta tecken att se upp för.

1. Hen försöker isolera dig från dina vänner

En partner ska bli ett härligt nytt inslag i livet, inte ett som ersätter något annat. Om den du dejtar försöker få dig att umgås mindre med dina vänner kan det vara läge att ifrågasätta om det verkligen ska vara ni två.

Annons

2. Du känner dig inte som den enda

Om personen du dejtar insinuerar att det finns många andra som är intresserade det dags att tacka och säga adjö. Det är inte normalt att skryta om hur många man skriver med på sociala medier till någon man dejtar.

3. Hen vägrar ta på sig ansvar

I vilken relation som helst, oavsett om det är vänner, familjemedlemmar eller partners emellan, krävs det två personer. Om en av er aldrig kan ta ansvar för när något går fel, är det en tydlig varningssignal att ni inte kommer fungera ihop.

4. Hen vill inte visa ömhet inför andra

Får du böna och be om att hålla handen när ni går på stan? Kysser ni aldrig varandra när ni umgås med era vänner eller poserar ni aldrig ihop på bild i sociala medier? I nyförälskelsefasen är det vanligt att inte få nog av varandra. Om din dejt inte vill vara närgången delar hen troligen inte känslorna du känner.

5. Ni går aldrig på riktiga dejter

Äger alla era dejter rum i era hem och är de ofta ett resultat av ett sms kvart i elva på kvällen? Tyvärr är inte det en dejt och om personen verkligen vill ha ett förhållande med dig bör hen gå med på någon annan aktivitet än att hänga hemma i sängen.

Annons

6. Personen tror att hen alltid har rätt

I ett förhållande stöttar man varandra och fungerar som ett team. Om en av er alltid tror sig ha rätt och vägrar ta till sig den andras åsikt eller kompromissa är det svårt att få till ett balanserat lagspel.

7. Hen hänger upp sig på småsaker

Blir du fortfarande, i tid och otid, påmind om något dumt som du gjorde i början av er relation? Om personen hänger upp sig på små saker och använder dem mot dig gång på gång i samband med bråk är det ingen person du vill gå vidare med.

8. Hen bryr sig inte om dina känslor

Ett sunt förhållande känns bra, så enkelt är det. Om den du dejtar bryr sig mer om att vinna ett bråk än dina känslor är det ingen du vill ha i ditt liv. En partner ska bry sig mer om dig och ert förhållandet än om det egna egot.

Känner du igen din dejt? Det kan tyda på att den du dejtar inte är redo för ett seriöst förhållande. Men kommunikation är A och O, så innan du drar några förhastade slutsatser – prata!

Källa: Elite Daily
Foto: Shutterstock

Annons