Antingen är du kär och lycklig – då kommer du att känna igen dig i flera av punkterna nedan. Om så är fallet: Grattis! Och fortsätt med det ni gör. Om du är en av dem som kan känna att det finns mer att göra för att bli lyckligare i ditt förhållande, läs noga listan nedan.

Punkterna är framtagna i samarbete med en relationsexpert som vet vad som krävs för ett lyckligt förhållande. Och det är ju väldigt mycket härligare än ett olyckligt, eller för den delen bara slentrianmässigt, förhållande.

1. De går och lägger sig samtidigt
Minns du hur det var i början när du började dejta och aldrig satt kvar ensam i vardagsrummet framför tv:n medan din partner redan gått och lagt sig? Nej precis, för när ni var nykära så såg ni till att gå och lägga er samtidigt. Att gå till sängs tillsammans är att avsluta dagen tillsammans. Det är en viktig vana att hålla kvar vid.

2. De har, eller hittar, gemensamma intressen
Det är viktigt att vilja göra och njuta av att göra saker tillsammans. Man behöver, av uppenbara skäl, inte dela alla sina fritidsintressen med sin partner, det är hälsosamt att ha sina egna aktiviteter men ni bör också ha saker som ni tycker om att göra tillsammans som par. Oavsett om det är att träna tillsammans, att välja ut en ny spännande restaurang och besöka eller att skynda hem efter jobbet för att sträck-titta på senaste Downton Abbey-säsongen så fortsätt att göra det.

Läs även: 9 tecken på att du och din partner passar bra ihop

3. De rör vid varandra
De små detaljerna, beröringarna och kärleksbevisen är ständigt närvarande. Att hålla varandra i handen, kramas eller lägga armen om sin partner ökar närheten och är en viktig faktor i livet för lyckliga par. Efter många år tillsammans är det lätt att intimiteten glöms bort. Gör det inte: fortsätt att ta på varandra, köp små presenter och skicka gulliga meddelanden.

4. De gör allt det där som vi skojar om: de kysser varandra när de ses och säger jag älskar dig
Innan du åker till jobbet på morgonen, kyss din partner hejdå och säg att du älskar honom/henne. När du kommer hem efter en lång dag på jobbet, gör samma sak. Era morgon– och kvällshälsningar bör vara något som ni ser fram emot. När ni börjar kyssas och dela era känslor ofta, kommer ni att uppskatta varandra mer. Folk glömmer lätt att de små sakerna gör skillnad.

5. De glömmer inte bort att uppmärksamma varandra
I den stressiga/galna/hektiska värld vi lever i, är det lätt att fastna och helt enkelt bli för upptagna för varandra. Kom ihåg hur exalterade ni blev när ni såg varandra i början när ni precis träffats? Och vet du, ingenting hindrar er från att känna på det sättet hela tiden. Gör små saker som gör varandra lyckliga. Var tacksam att du har någon du älskar och som älskar dig tillbaka. Titta på din partner och vara tacksam att ni är tillsammans. Ni är det bästa ni har.

Läs även: Så många bör du haft sex med – enligt din partner

6. De har en date-night
Att unna sig en date night tillsammans är vanligare nu för tiden, blir man inte lite avundsjuk varje gång vi ser en instagrambild med hashtaggen datenight? Att ha en egen kväll tillsammans är viktigt. I återvinningstider säger vi: återvinn era första dejter! Låt en av er planera kvällen (som ni gjorde när ni precis träffats). Dejtkvällen kommer att förbättra er redaktion. Och även om det kanske känns lite dumt så ta det hela vägen: klä upp er, bestäm träff i ett gatuhörn, boka ett bord och låt kvällen bli både sen och impulsiv. Att arbeta på att hålla gnistan vid liv är att investera i ert förhållande.

7. De njuter verkligen av varandras sällskap
Att vara riktigt nära vän med sin partner kräver sitt engagemang. När ni har varit tillsammans i vad som känns som en evighet, är det lätt att ta varandras sällskap för givet. Gör det som vänner gör: berätta om era intressen, diskutera aktuella händelser, prata om gemensamma vänner – gör sånt som man gör med en bästa vän. Att vara bästa vän med sin partner är fantastiskt.

Läs även: De 4 S:en varje kärleksrelation behöver

8. De lägger bort sina telefoner och umgås.
När lyckliga par umgås så lägger de bort sina telefoner och fokuserar på varandra. Koppla ur när ni kopplar av tillsammans. Ni behöver inte kolla Instagram varje kvart. Det händer inte jättemycket på Facebook från ena halvtimmen till den andra (nej, det gör faktiskt inte det). Er tid tillsammans är värdefull, var närvarande och stäng av era telefoner och datorer. Det kommer ni att må bra av (det skulle ALLA må bra av).

Av Lisa Arnell från Elle.se

Källa: Stylecaster.com och matchmakingexperten Carly Spindel

Foto Shutterstock

Mer lästips
9 saker som förbättrar er relation – enligt parterapeuten
7 perfekta vardagsklänningar