Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

9 bästa sätten att spendera en singelkväll på alla hjärtans dag

07 feb, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Att vara singel på alla hjärtans dag kan vara en riktig höjdare! Det finns massor av härliga och lyxiga saker du kan göra på egen hand eller tillsammans med dina bästa kompisar. Det finns fler än ett sätt att fira kärleken på.
Annons

Alla hjärtans dag kan betyda kärlek och en härligt romantisk kväll tillsammans med sin partner. Men det kan också betyda en påminnelse om att man inte har någon partner att mysa med. Vad ska man som singel hitta på under den dag som vid första anblicken verkar vigd åt lyckliga par som tindrar med ögonen och håller varandras händer över ljusbelysta restaurangbord?

Svaret är att det finns massor av saker du kan göra, oavsett om du är dejtsugen eller om du för tillfället hellre vänder ryggen åt allt vad kärlek heter.

Ordna en singelmiddag med ex-rensning

Träffa singelkompisarna och gör er av med prylar ni förknippar med era ex.
Ha en singelkväll med ex-exorcism.

Samla ihop dina bästa singelkompisar och ät en god middag och snacka så mycket skit ni bara orkar om ex som har svikit er på ett eller annat sätt. Men inte bara för skitsnackets skull, det är sällan konstruktivt. Nej, det här är för att göra er av med era ex en gång för alltid. Det är en nystart som ska kunna få er att gå vidare i era kärleksliv.

Annons

Ta med er de där sakerna som påminner er om exet och förstör dem. Du ska inte hålla fast vid minnen som gör ont.

Om ni har möjlighet att ha middagen hemma hos någon med en kamin eller öppen spis – elda upp grejerna. Se hur de kvarglömda underkläderna eller torkade rosorna går upp i rök och känn hur fri du blir.

Det är kanske långsökt, men om någon i bekantskapskretsen har tillgång till ett labb där det finns flytande kväve kan ni göra det hela än mer spektakulärt. Frys ner prylen i det flytande kvävet och njut sedan av tillfredsställelsen när prylarna splittras mot klinkergolvet.

Fredagen den 15 februari är du fri, renad och redo att satsa på något nytt!

Fira att du är singel genom att lägga pengarna på dig själv

Om du hade haft ett förhållande hade du förmodligen lagt pengar på din partner eller på en aktivitet för er båda. Varför inte spendera pengarna på dig själv istället? Checka in på ett dagspa, köp den där dyra tröjan du vill ha eller drick ett snuskigt dyrt vin.

Annons

Ha en dejt med den du älskar mest – dig själv

Gå ut på middag med dig själv eller laga en riktigt romantisk middag till dig hemma. Fira dig själv och alla dina goda sidor genom att äta och göra det du tycker bäst om. Skapa en kväll för affirmationer där du faktiskt visar för dig själv att du bryr dig. Sätt på din bästa kärleksmusik och tänk på alla saker med dig själv som du tycker om och berätta dem för dig själv, precis som du skulle göra för en partner. Töntigt, nej du är värd det. Dansa tryckare med armarna om dig själv i vardagsrummet och avsluta din romantiska kväll i sängen – med dig.

Den revolutionerande Womanizer med orgasmgaranti kan du läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Annons

Filmmaraton med din skådiscrush

En helkväll i tv-soffan där du helt ohämmat får glo och glädjesucka över hur snygg din skådiscrush är – hur ofta unnar du dig det? Och eftersom det bara är du som ska titta behöver du inte skämmas över vem det är eller vilka filmer du väljer att se. Det är fritt fram att sukta över gamla godingar som Tom Cruise eller George Clooney eller dregla över konsertklipp med Justin Bieber. Vem ska döma dig? Ingen!

Res bort

Res bort om du tycker att det är jobbigt att vara singel på alla hjärtans dag.
I New York vet ingen att du är singel.

Om du är omgiven av lyckliga par och tycker att det känns jobbigt kan du resa bort från eländet. Ta en sista minuten till en varm strand eller åk till en storstad där du är anonym och ingen bryr sig om att du inte har någon att fira alla hjärtans dag med.

Annons

Jobba med välgörenhet

Sprid lite kärlek till de som aldrig får någon och lägg kvällen på att jobba med utsatta människor. Stadsmissionerna, soppkök och vissa härbärgen tar emot volontärer som är intresserade av att jobba då och då. Surfa runt och kolla vilka möjligheter det finns i ditt närområde. Och gör det nu, du kan behöva anmäla dig i förväg.

Spela Tinder-roulette!

Det kan vara roligare att göra det här i grupp, till exempel under din singelmiddag, men det funkar också att göra det på egen hand. Det enda du behöver är en telefon, ett Tinder-konto – och lite mod.

Reglerna sätter du upp själv, till exempel kan det vara så att du måste svajpa höger på var femte person eller att alla utom en i gruppen blundar och swajpar vänster tills den sista i gruppen stannar musiken. Då måste ni alla svajpa höger på den ni har kommit till. Inget fusk! Här kan du frångå dina vanliga Tinder-mönster – och vem vet, kanske är det precis det som behövs för att du ska hitta rätt!

Gå på singelmingel

Singelmingel kan vara ett bra sätt att träffa någon att bli kär i – eller bara ha kul.
Singelmingel kan vara ett bra sätt att träffa någon att bli kär i – eller bara ha kul.

Många restauranger och klubbar anordnar singelmingel, singelmiddagar och singelkvällar på alla hjärtans dag. Kanske kan något av dem passa dig?

Annons

Urban Deli i Stockholm

Låt paren sitta och gulligulla vid borden och festa istället med andra singlar i baren där du kan njuta av en chokladfontän och goda drinkar.

Teatergatan Restaurang och bar i Göteborg.

Hela Avenyn firar alla hjärtans dag en hel vecka och singlarna blir inte glömda. Teatergatan erbjuder singelkväll.

ICA Maxi i Hässleholm

Ja, nu tänker ni säkert att ICA Maxi inte känns som romantikens högborg. Men Hässleholm visar att det kan vara raka motsatsen. Under alla hjärtans dag kommer du att kunna välja en guldkorg när du handlar. Den signalerar att du är singel och kanske är på jakt efter mer än tomater och yoghurt.

Ignorera

Strunta blankt i hela alla hjärtans-cirkusen och lev som vanligt. Blunda för allt rosa, rött och glittrigt och lev som om den 14 februari är en helt vanlig torsdag, vilket ju faktiskt är exakt vad det är. Gå till jobbet, handla mat, ät, sov. I morgon är en annan dag.

Foto: TT

Läs mer:

Annons