10 kändisar som ser yngre ut än vad de faktiskt är
1:08

Efter reklamen: 10 kändisar som ser yngre ut än vad de faktiskt är

(1:08)

Slå på ljud

Le – brett!

Undersökningar har visar att man ger sitt mest ungdomliga intryck när man ler. Människor i alla åldrar fick studera tusentals bilder på personer som log, såg rädda ut och hade ett neutralt ansiktsuttryck. Personerna på de sistnämnda bilderna var det flest som gissade rätt ålder på, medan de som såg sura ut uppfattades som äldre än de var. De leende personerna trodde folk däremot var yngre än de egentligen var,

Ett leende gör att du uppfattas som yngre än du är.

Ollyy

Ät mer vindruvor

Sorbitol, som är ämnet som ger vindruvor, bär och plommon dess sötma, är ett fuktighetsbevarande ämne som hjälper huden att absorbera och behålla fukt. Det gör i sin tur att huden blir mer fyllig och ungdomlig.

Därför ska du duscha kallt året runt

Ta hand om håret

Hårets kvalitet förändras med åren, och när vi blir äldre blir hårets textur ofta torrare och går lättare sönder. Undvik för mycket värmestyling, och använd återfuktande balsam och behandlingar. Unna dig också regelbundna frisörbesök.

Drick mycket vatten

Våra kroppar består till största delen av vatten, och huden är kroppens största organ – så därför är det logiskt att vi måste hålla oss återfuktade inifrån och ut för att huden inte ska bli torr, glåmig och rynkig i förtid. Med hjälp av att dricka vatten ordentligt så kommer du se yngre och fräschare ut.

– Ju mer återfuktad du är, desto spänstigare, fylligare och ungdomligare kommer din hud se ut, säger näringsexperten Erin Palanski-Wade.

Kvinna dricker vatten
Foto: Alina Kruk

Överväg färg

Att våga klä sig i färg ger ett ungdomligt intryck, men man behöver inte välja de färggrannaste plaggen från topp till tå. Välj en trendig färg du gillar att ha som accentfärg till dina annars mer neutrala kläder, för en ungdomligt sofistikerad look.

7 vanliga myter om vår kropp som inte stämmer

Välj en ljusare eyeliner

Om du använder kajal kring ögonen kan det vara bra att fundera över om det är dags att byta den svarta pennan mot en mjukare färg, som olika nyanser av brunt.

– Håll eyelinern lätt, chokladbrun istället för svart, och applicera så nära rötterna på övre fransraden som möjligt. Undvik att använda eyeliner under ögonen, för det ger ett åldrande intryck, säger sminkösen Carmindy.

Börja styrketräna

All typ av träning är bra och viktig för att behålla hälsan upp i åldrarna, men också för att behålla ett ungdomligare utseende. Stykreträning kickar igång metabolismen, gör dig starkare och ger bättre balans. Tonade muskler gör inte bara att du ger ett ungdomligare intryck, men kommer framförallt hjälpa kroppen att orka leva ett aktivt liv längre.

Kvinna styrkelyft

Styrketräning har många fördelar.

Foto: Flamingo Images

Bli volontär

Att vara betydelsefull för andra och hjälpa personer som behöver det skapar positiva känslor som också syns utåt. Forskning visar att medkänsla och att bidra i samhället gör att man bygger upp tolerans mot stressande livshändelser, och bättre kan hantera motgångar i livet.

Träna upp din lycka – Dr Mouna Esmaeilzadehs bästa tips

Ät mer grönt och rött

Genom att äta mer färgglada grönsaker får man en jämnare hudton, visar forskning. K-vitamin, som finns i bland annat kål och gröna grönsaker, hjälper till med blodkoagulering, vilket motverkar blåmärken. Lykopen, som finns i tomater, hjälper i sin tur till att skydda huden mot UV-strålning.

Färgglada grönsaker gör gott, inifrån och ut.

Foto: Lilly Trott

Källa: Reader's digest.

Mest läst