Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

9 saker gravida kvinnor ser fram emot att få göra

05 jun, 2017 
AvFemina
Nio månader kan kännas som åratal – fråga bara en gravid kvinna. Här är 9 saker vi längtar till under graviditeten – förutom att få träffa bebisen!
Annons

1. Att äta utan att tänka

Under graviditeten gäller det att tänka på om det är listeriabakterier i osten eller om köttet är tillräckligt genomstekt. Tänk vad underbart att plötsligt få sätta tänderna i en råbiff eller en riktigt möglig Saint agur!

2. Att köpa kläder utan resår

Magen må vara vacker i den där trikåklänningen, men åh vad tråkigt att alltid behöva tänka på resår och stretch. När ungen är ute går det äntligen att börja snegla åt tajta jeans och skräddade skjortor.

3. Att ta ett glas vin

Visst gäller det att hålla igen även när bebisen är född, men många blivande morsor ser fram emot att få skölja ned middagen med ett glas vin istället för läsk.

4. Träning som känns

Vi uppmanas att träna under graviditeten, men hur motiverande är det egentligen att göra stretchövningar när man nu tagit sig till gymmet? Några månader efter förlossningen går det äntligen att ta ut sig rejält igen.

Via: Giphy
Via: Giphy

5. Sex i vilken ställning som helst

Det är ett himla sjå att få till det med en gigantisk mage i vägen. När den börjat lägga sig går det att experimentera igen.

Annons

6. Att få sova på mage

Första gången man lägger sig på mage efter flera månaders obekväm sovställning är, bokstavligt talat, som en dröm!

7. Att se allt med nya ögon

Synen kan förändras under graviditeten, och det är därför ingen idé att gå till optikern. Snart, snart kan du skaffa nya brillor och se allting klart igen.

Via: Giphy
Via: Giphy

8. Att kunna andas

Nästäppan från helvetet brukar krypa på under graviditeten men så fort bebisen är ute kan du ta ett djupt andetag.

Via: Giphy
Via: Giphy

9. Att äta på kvällen

Även halsbrännan gör sig gärna påmind när bullen ligger i ugnen. Att behöva tänka på att inte äta lök, eller sent på kvällen, har varit ett gissel. Men så fort du välkomnat en ny familjemedlem behöver du inte bry dig längre!

Så, det är bara att räkna ned dagarna – snart blir allt detta verklighet!

Andra läser också:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades ursprungligen på Hant.se.

Annons