Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

9 tecken på att du har blivit precis som din mamma

27 maj, 2016 
AvJoel Linde
Ju mer vi tänker på det, desto tydligare blir det. Ju fler år som passerar förbi, ju mer lika blir vi våra älskade mammor.
Annons

När du var sex var mamma din idol. Det förändrades drastiskt några år senare när du insåg att allt hon gjorde bara var pinsamt. Nu är du vuxen och alla bitar börjar falla på plats – du är precis som mamma, eller i alla fall en bit på väg mot att bli tant.

Hur många tecken kan du bocka av?

1. Värdinnan
Mamma var aldrig sen med att fråga om du var hungrig eller ville ha något från köket. Nu, när du själv får gäster, tar det inte många sekunder innan du erbjudit dem både snittar och cava.

2. Framförhållningen
När du ska resa skriver du packlistor och ställer fram väskorna i god tid, gärna minst en vecka innan avfärd. Det är så lätt att glömma något viktigt annars.

3. Oron
Mamma var alltid övertygad om att världen var full av faror som lurade på just dig. Nu har du också lärt dig att alla försöker blåsa dig när du är på semester och att du förmodligen kommer skada dig rejält om du försöker göra en kullerbytta.

Annons

4. Skeptisk mot ny teknik
Du har försökt förklara för din mamma otaliga gånger hur Google funkar, men nu börjar du inse att tekniken springer ifrån även dig. Men alltså på riktigt, vad ska man ha Snapchat till? Vad är det för fel på mms?

5. Garderingen
Du har nu insett att man aldrig kan ha för mycket i sin handväska. Allt från det allra nödvändigaste till plastpåsar, näsdukar, smink och några bananer åker med, för du vet aldrig när det kan behövas. Får det plats ett par skor också? Självklart.

6. Fotriktiga skor
Det där med att lida pin har aldrig varit din mammas grej. Hon har alltid vetat att den verkliga vinnaren är den som kan promenera utan att fötterna krampar sönder. När du själv testade ett par mjuka sneakers för första gången gick det upp för dig också.

7. Alarm på helgen
Numera ser vi fram emot helgen – så att vi kan gå upp tidigt för att ta vara på dagen. Typiskt sånt där ”töntigt” som mamma höll på med förut.

Annons

8. All ny musik är dålig
Du kunde inte fatta varför mamma inte också lyssnade på ny, cool musik från Britney Spears och Nsync. Men nu har det faktiskt gått upp för dig att ”all ny musik bara är dålig och massproducerad, och det görs inga klassiker längre” (förutom när det kommer till Adele).

9. Vägra frysa
Hur många gånger har mamma sagt åt dig att du kommer frysa ihjäl ”om du går ut så där”? Nu när du själv ser tjejer som bär kjol och strumpbyxor i mars är inte din första tanke att det är snyggt utan snarare att det ser svinkallt ut. Själv sportar du gärna kappan en bra bit in i maj.

Foto Shutterstock

Annons