adam alsing

Under onsdagskvällen kom det tragiska beskedet att tv- och radioprofilen Adam Alsing gått bort efter att ha drabbats av Coronaviruset. Han blev 51 år.

Hans familj bekräftar den sorgliga nyheten via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för nyhetsbyrån TT.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, lyder uttalandet.

Han lämnar efter sig sin hustru Anette Alsing och sönerna Sebastian och Kasper.

Adam Alsing sjukskrev sig för tre veckor sedan från jobbet på Vakna med NRJ då han hade förkylningssymtom. Han kunde heller inte medverka i sin podcast Adam och Kompani, som han drev tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk.

Låg i respirator i en vecka

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka i nästa vecka igen”, skrev han på Instagram den 25 mars.

Men istället blev Adam Alsing allt sämre. Han död kom som en stor chock.

Tv-producenten och studiomannen Henric von Zweigbergk insjuknade också ungefär samtidigt som Adam Alsing. Han berättar om förvåningen över hans snabba sjukdomsförlopp.

– Jag blev dock inte så dålig att jag blev intagen på intensiven. Men jag visste att han blev intagen, men jag visste inte om att han låg i respirator förrän i början av veckan. Så jag hade inte fått klart mig för att det var så allvarligt som det var. Man tror ju inte att vi ska dö, det gör man ju inte, säger Henric von Zweigbergk till Expressen.

Många vänner och kollegor sörjer Adam Alsing.

Under torsdagsmorgonen berättade programledaren Steffo Törnquist om sin vän.

– Jag har känt Adam Alsing i 30 år. Han var en otrolig varm, glad och trevlig person, men hans kropp orkade inte. Han låg i respirator i en vecka, men han orkade inte med det hela, säger han i Nyhetsmorgon i TV4.

Gry Forssells sorg efter Adam Alsing

Programledaren Gry Forssell arbetade med honom under många år. Bland annat ledde de under många år radioprogrammet Äntligen morgon tillsammans på radiokanalen Mix megapol.

På Instagram skriver hon om sorgen efter honom.

Du sa, ‘Man kan ta Adam ur funken men aldrig ta funken ur Adam’. Idag togs du ifrån oss och lämnar ett tomrum där det kommer saknas skratt, charm, humor, omtanke, värme, kunskap och visdom. Och en vän. Fan”, skriver Gry Forsell.

Även Agneta Sjödin har känt Adam Alsing under lång tid.

”Känns orättvist och fel på så många sätt!! Tack för att du var en klippa vid min sida när jag tog mina första stapplande steg in i tv-världen! Kommer alltid att minnas dig som den snälla, schysta, varma, närvarande, inkännande, omtänksamma, glada, smarta, allmänbildade, kvicka, roliga och kärleksfulla människa du var. Du kommer att vara sååå saknad!” skriver Agneta Sjödin på Instagram. 

Laila Bagge tar också farväl av sin vän på Instagram.

Jag finner inga ord, jag är uppriktigt sagt så fruktansvärt ledsen ända in i själen. En vän och kollega som jag har delat både glädje och tårar med har gått bort! En vän med stort hjärta som kommer att lämna ett enormt tomrum hos mig men också hos väldigt många andra. Din röst har tystnat men du kommer för alltid leva kvar i våra hjärtan, precis så som du var, härlig, rolig och busig med glimten i ögat och med hjärtat på rätta stället”, skriver Laila Bagge.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram