Alla älskar väl hårda klappar! Vi har valt några guldkorn ur det gångna årets flora av hälsoböcker, oavsett om hälsan betyder kost, träning eller andra vägar till välbefinnande…

Till livsnjutaren:

denbla

Den blå maten (Ordfront) av Niklas Ekstedt & Henrik Ennart.

Leva längre och friskare med rätt mat? Ja, tack! I vissa områden i världen har forskare sett samband mellan just livslängd och kost – nämligen ”den blå maten”. Kocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart lär oss mer.

 

Till löparfantasten:

13055749_O_3

Stora löparboken för kvinnor (Norstedts) av Jessica Almenäs & Lovisa Sandström

Börja från noll, eller sikta mot maraton. Författarduon guidar alla typer av läsare och kvinnor som vill ut i spåret. Med träningsprogram, smarta tips, styrkeövningar och kostråd – sedan finns det inga ursäkter!

 

Till träningskompisen:

13065403_O_2

Fitnessrevolution (Norstedts) av Robert Stasinski & Karl Dyall

Ett 6-veckorsprogram med funktionell fitness, där det inte handlar om att träna mest – utan mest effektivt. Tydliga instruktioner och bilder för varje övning.

 

Till den trendiga:

13061481_O_4

Juiceverket (Norstedts)

Med undertiteln Juice, drinkar och detox täcker boken in det mesta inom juice och andra drycker med frukt och grönt. Upphovsmän är killarna bakom juicebarerna i Stockholm med samma namn.
Till matlagaren:

13066950_O_2

Veckans vego (Norstedt) av Sara Begner.

Fräsch och enkel inspiration till mer grönt i köket. Sara Begner bjuder på tips och recept för veckans alla tillfällen.

 

Till naturälskaren:

9789155262556

Fågelsång runt knuten (Semic) av Jan Pedersen.

För den som mår bra i naturen! Lyssna och lär om fåglarna runtomkring oss. Till boken finns en app att ladda ner, så att man kan höra och känna igen fåglarnas läten.

 

Till sökaren:

agneta

Av egen kraft (Semic) av Agneta Sjödin

Genom att lyssna mer inåt har tv-profilen Agneta Sjödin hittat sin väg mot ett sundare och mer balanserat liv. Här delar hon med sig av dessa erfarenheter och kloka tankar, i kombination med styrkeövningar och kost som gör henne gott.

 

Missa inte att läsa:

Maten som gör dig piggare
Så här ofta bör du ha sex för att må bra
Känner du till apelsinens hälsohemlis?

Mest läst