Ashley Graham är modell, designer, nybliven författare och en av de mest betydelsefulla personerna inom kroppspositivismen. Hon har brutit ny mark på catwalken, i reklamkampanjer och inte minst med sina kollektioner som är designade för att passa alla kvinnokroppar.

Men även de som verkar vara de allra mest självsäkra har sina tuffare stunder. I en intervju med StyleWatch berättar Ashley Graham att även hon kämpar med sitt självförtroende ibland.

Läs även Ashley Grahams 5 regler för att trivas med sin kropp

”Det finns dagar då jag känner mig tjock. Jag tror inte att det kommer finnas ett ögonblick då alla kvinnor i hela världen vaknar och känner sig som ”a million dollars”. Det jag vill göra är att ge kvinnor verktygen som hjälper när självförtroendet inte är på topp. Ibland kan det vara så enkelt som att säga till dig själv att du är vacker”, säger hon till StyleWatch.

Ashely Graham berättar vidare att det är tack vare hennes mamma som hon lyckats bygga upp sitt goda självförtroende.

”Min mamma är den mest positiva människan. Hon har alltid ett leende på läpparna oavsett vad som händer. Efter att ha sett det så kommer jag inte låta några små celluliter komma i vägen för min lycka”, säger Ashley Graham till tidningen.

Ashley Graham tillsammans med sin mamma:

Läs även Ashley Graham hatade sina celluliter – tills hennes mamma sa detta

Ashley Grahams kroppspositivism har hjälpt många kvinnor världen över att trivas bättre i sin kropp. Trots att hon kommit långt i sin karriär menar hon själv att hon bara är i startgroparna. Hennes senaste steg i karriären var att bli författare när hon släppte boken ”A New Model”.

”Bokens titel reflekterar den förändring vi ser i modebranschen. Det finns inte en norm längre, det finns inte bara en typ av skönhet. ”A New Model” säger till kvinnor att de borde känna sig självsäkra och att de kan vara sin egen förebild”, säger hon till StyleWatch.

Ashley Grahams bästa knep för att bli så självsäker som hon är? Att ta hjälp av andra kvinnor.

”Stötta varandra. Det är toppen med en kvinna i modellbranschen, men för att skapa stor förändring behövs en grupp modeller som stöttar varandra. Jag vill hjälpa andra kvinnor att vara lyckliga och det önskar jag mig själv också”, säger hon till StyleWatch.

Läs även Modellen ger ut bikinilinje för ”stora tjejer” – se första bilderna

Denna artikel är ursprungligen publicerad på Måbra.com

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: