Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Att träna med andra är bra för hjärnan

10 sep, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Att träna boostar humöret och stärker fysiken, men visste du att det också förbättrar din mentala hälsa? Särskilt om du tränar i grupp.
Annons

Ny forskning pekar nu på gruppträning som riktigt bra hjärngympa. I studien, som publicerats i tidskriften Lancet Psychiatry, undersöktes hur olika typer av träning påverkar oss.

Resultaten visade att zumba, ett konditionspass med fokus på dans, var överlägset bäst för hjärnan. Deltagarna som ofta dansade zumba upplevde färre dagar då de kände sig deprimerade eller stressade. Även spinning hamnade högt på värderingsskalan och landade på en andraplats.

Men varför är det så bra att dansa zumba eller cykla? Hemligheten tros ligga i träningsformernas sociala komponent, något som instruktören Kim Stevens-Sturkie håller med om.

– Har du en dålig dag så mår du så mycket bättre efter ett pass spinning eller dans, säger hon, enligt nyhetssajten NBCDFW.

Forskarna kunde även slå fast att lagsporter också gynnar den mentala hälsan.

Foto: IBL//Shutterstock

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons