Brad Pitt och Jennifer Aniston

Hollywoods älsklingar var ihop i sju år, varav gifta i fem år, innan Brad Pitt träffade Angelina Jolie – medan han fortfarande var gift med Jennifer. Historierna om vad som egentligen hände när är oklara – men att ”Brangelina” var ett svek för Jennifer är det nog inga tveksamheter om. Trots detta har stjärnorna haft en god ton om varandra i medierna och stadig kontakt under åren. Att de betytt mycket för varandra är det ingen tvekan om. Men frågan är – har Jennifer lyckats komma över sveket och är hon redo att våga satsa på Brad igen?

Här är en kort recap om Brad och Jennifers kärlekshistoria:

1994 – Brad och Jennifer träffas första gången

Jennifer Aniston, 25 och Brad Pitt, 31 möts första gången 1994 på grund av att deras managers var vänner. För Jennifers del har Vänner precis haft premiär och Brad var up and coming, med succér som Kalifornia och En vampyrs dagbok på meritlistan. (Det stora genombrottet var som hunk i Thelma och Louise). Men han vara bara en vanlig, gullig kille från Missouri, berättade Jennifer Aniston senare i Rolling Stone.

Jennifer blev kort efter ihop med Tate Donovan, medan Brad sedan flera år var tillsammans med den tio år yngre Juliette Lewis. Han var sedan förlovad med Gwyneth Paltrow, men 1997/1998 blev både Brad och Jennifer singlar igen.

1998 – Första dejten

1998 har bådas karriär exploderat och de är några av världens absolut största skådespelare. Deras managers insisterar på att de två borde gå på dejt – ett bra PR-initiativ från dem får man ändå säga. Jennifer har sagt att hon visste redan på första dejten att de var ”meant to be”, och att allt var så enkelt och kul.

September 1999 – Jennifer och Brad blir offentliga

Paret gör offentlig debut. Det har tisslats och tasslats en del, men på Emmy-galan visar de upp sig på röda mattan tillsammans för första gången.

Brad Pitt och Jennifer på Emmys 1999

November 1999 – Brad och Jennifer förlovar sig

Förlovningen blir offentlig, framför allt tack vare den här Sting-konserten i New York.

Brad och Jennifer förlovade

Juli 2000 – Brad och Jennifer gifter sig

Paret gifter sig och har ett storslaget bröllop i Malibou.

Jennifer och Brad gifter sig

November 2001 – Brad Pitt gästspelar i Vänner

Ändå ett stort moment för alla Braniston-fans. I avsnittet ”The one with the rumor” spelar Brad Pitt en kille som ironiskt nog, hatar Jennifer Anistons rollkaraktär Rachel.

Februari 2003 – Aniston är inte säker på att Brad är hennes livs kärlek

I en intervju med W Magazine svarar Jennifer på frågan om Brad som hennes stora kärlek med: ”Är han mitt livs kärlek? Jag vet inte? Jag är inte typen som säger så. Men han är absolut en stor kärlek”. Ett krasst, men rimligt resonemang i sig, men som såklart fick fansen (och Brad?) att tappa hakan.

Februari 2004 – Jennifer säger att hon är redo att skaffa barn med Brad

2004 sänds det sista avsnittet av Vänner och Jennifer säger i en intervju med The Guardian att det är dags för paret att tänka på barn. Hon säger också att efter Brad filmat färdigt Mr och Mrs Smith ska de tillbringa mer tid tillsammans och hon ska även följa med när han filmar Ocean’s Twelve. Så blir det inte.

Maj 2004 – Brad Pitt och Angelina Jolie börjar spela in Mr och Mrs Smith

Brad och Angelina i Mr och Mrs Smith

Angelina Jolie och Brad Pitt börjar spela in filmen Mr och Mrs Smith, och rykten om Brad och Angelinas relation börjar cirkulera.

Januari 2005 – Brad och Jennifer gör slut

Brad och Jennifer går ut med att förhållandet är över. I ett gemensamt uttalande till People Magazine, hävdar de att uppbrottet inte beror på de spekulationer som pågått i medierna de senaste tiden och att de fortsätter vara goda vänner med stor respekt för varandra.

Maj 2005 – Brad och Angelina syns på stranden ihop

Brad och Angelina i W

…vilket i princip bekräftar ryktena om romansen. Under sommaren kommer också ett stort 60-talsinspirerat bildreportage med paret, som ”leker familj” i W Magazine.

September 2005 – Jennifer pratar för första gången offentligt om uppbrottet

”Brangelina” har nu erkänt hur känslorna utvecklades bakom Jennifers rygg. Angelina dementerar dock att de varit fysiskt otrogna, med hänvisning till att hennes egen pappa bedrog hennes mamma och att hon aldrig kunde göra så med en gift man.

Jennifer Aniston i Vanity Fair

Jennifer pratar för första gången offentligt om uppbrottet och säger i ett uttalande i Vanity Fair att Brad ”saknar ett känslighets-chip.” (Apropå exempelvis reportaget i W Magazine).

Oktober 2005 – Skilsmässan går igenom och båda går vidare

Under åren som följer bildar Brad och Angelina en stor familj, med sammanlagt sex barn (tre biologiska och tre adoptivbarn). I maj 2006 föds Brad och Angelinas första biologiska barn, Shiloh. 2014 gifter sig Brad och Angelina.

Jennifer Aniston har förhållande med bland annat Vince Vaughn och John Mayer och 2015 gifter hon sig efter fyra års förhållande med Justin Theroux. Brad och Jennifer har kontakt lite då och då och Jennifer säger i en intervju att ingen gjorde något fel vid deras skilsmässa.

September 2016 – Brad Pitt och Angelina Jolie skiljer sig

Angelina Jolie ansöker om skilsmässa från Brad Pitt. Stämningen är infekterad och Jolie menar att hon tappat bort sig själv.

Februari 2018 – Jennifer Aniston och Justin Theroux skiljer sig

Jennifer och Justin skiljer sig, och menar att de gör det som vänner, trots de upprepade otrohetsryktena från hans sida.

Februari 2019 – Brad firar Jennifers 50-årsdag

Brad Pitt går på Jennifer Anistons 50-årsfest, men förnekar att de dejtar.

December 2019 – Brad går på Jennifers julfest

Brad Pitt går på Jennifers privata julfest. Kommer näst först, och går sist.

Januari 2020 – nya kärleksrykten om att Brad och Jennifer återförenats

SAG Awards-gate leder till nya spekulationer om att paret ska ha hitta tillbaka till varandra. De är båda öppna med att de är goda vänner, men enligt nya källor är de definitivt mer än så, medan andra menar att de bara har en god vänskap och flörtig kemi.

Källa: Insider, Cosmopolitan

Bild: TT

Läs mer:

Brad Pitt och Jennifer Anistons återförening på SAG Awards

Brad Pitt om skilsmässan och sitt nya liv: ”Jag drack för mycket – det blev ett problem”

Jennifer Anistons avslöjande om Vänner-återföreningen på Instagram