Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Christine Meltzers glädjebesked efter bröstcancern

16 maj, 2017 
AvHelena Sjögren
Christine Meltzer gick på den årliga mammografin efter bröstcancern. På Instagram skriver hon själv om det nervösa besöket och det lättade beskedet efteråt.
Annons

Hösten 2012 fick Christine Meltzer ett riktigt mardrömsbesked: Hon hade drabbats av bröstcancer.

Lyckligtvis hade cancern inte spridit sig, och de tre tumörerna kunde opereras bort. Men efter operationen började strålbehandling och cellgifter. Fem dagar varje vecka var hon på sjukhuset. Samtidigt försökte hon fortsätta jobba på som vanligt. Till en början visste bara ett fåtal personer i hennes närhet att hon var sjuk.

I samband med inspelningen av ”Partaj” kom ett särskilt team hem till Christine för att ordna smink och kostym inför inspelningen.

– Det var ett evigt smygande men kändes ändå bra när jag kom till jobbet och alla var som vanligt: ”Tjena, ska du vara den nu?” och sånt. Jag lekte att allt var som vanligt och det var rätt skönt, har hon tidigare berättat för Expressen.

Annons

En gång varje år går Christine Meltzer på kontroller för att se om cancern kommit tillbaka. I helgen skrev hon om sin senaste undersökning på Instagram.
”En lördag och solen skiner. Å jag är på väg till kontrollen. Mammografi. Herreguuu sicket påfund. Älskart såklart. Tacksam att det finns.”

I inlägget beskriver hon hur rädd och ensam hon känner sig i det kala, kalla undersökningsrummet. Hur hon håller hårt i makens hand i väntan på ”domen”.
”Jag trycker fortfarande i mig massa mediciner varje dag. Allt för å få stanna kvar. Vill stanna kvar. Vara med. Å idag var en bra dag. Jag hade inget återfall. Inte idag”, skriver hon på Instagram.

Denna artikel har ursprungligen publicerats på Hemmets.se

Annons