Hösten 2012 fick Christine Meltzer ett riktigt mardrömsbesked: Hon hade drabbats av bröstcancer.

Lyckligtvis hade cancern inte spridit sig, och de tre tumörerna kunde opereras bort. Men efter operationen började strålbehandling och cellgifter. Fem dagar varje vecka var hon på sjukhuset. Samtidigt försökte hon fortsätta jobba på som vanligt. Till en början visste bara ett fåtal personer i hennes närhet att hon var sjuk.

Läs även ”Vill du gifta dig med min man?” – Cancersjuka Amys ord rör världen till tårar!

Christine Meltzer spelar in en sketch i ”Partaj” tillsammans med Johan Petersson. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

I samband med inspelningen av ”Partaj” kom ett särskilt team hem till Christine för att ordna smink och kostym inför inspelningen.

– Det var ett evigt smygande men kändes ändå bra när jag kom till jobbet och alla var som vanligt: ”Tjena, ska du vara den nu?” och sånt. Jag lekte att allt var som vanligt och det var rätt skönt, har hon tidigare berättat för Expressen.

Läs även Lär dig upptäcka bröstcancer – se instruktionsfilmen

En gång varje år går Christine Meltzer på kontroller för att se om cancern kommit tillbaka. I helgen skrev hon om sin senaste undersökning på Instagram.
”En lördag och solen skiner. Å jag är på väg till kontrollen. Mammografi. Herreguuu sicket påfund. Älskart såklart. Tacksam att det finns.”

I inlägget beskriver hon hur rädd och ensam hon känner sig i det kala, kalla undersökningsrummet. Hur hon håller hårt i makens hand i väntan på ”domen”.
”Jag trycker fortfarande i mig massa mediciner varje dag. Allt för å få stanna kvar. Vill stanna kvar. Vara med. Å idag var en bra dag. Jag hade inget återfall. Inte idag”, skriver hon på Instagram.

Här är jag. Jo jag tokar till det lite med en knasbild. Ja, jag gört för ibland orkar jag liksom inte med det allvarliga fullt ut. Men idag var en allvarlig dag. En viktig dag. En sån där dag med kontroll om jag fått återfall av cancern. En lördag och solen skiner. Å jag är på väg till kontrollen. Mammografi. Herreguuu sicket påfund. Älskart såklart. Tacksam att det finns. Men vem kom på att det måste vara iskallt i det kala rummet. Att vi måste slita ut våra bröst å in i den kalla maskinen. Trycka å slita. Iskallt. Å så ont. Ja ja. Det måste göras å det kan rädda liv. Jag känner att tårarna kommer. Ensam. Jag å maskinen. Rädd. Jag är rädd. Å så väntan på domen. Jag har lyckats dra på mig en förkylning å har 40 graders feber. Spela roll. Nu väntar jag på svaret. Sitter i väntrummet å gråter lite till. Håller någon i hand. Min man❤En gång om året går jag på dessa koller. Jag trycker fortfarande i mig massa mediciner varje dag. Allt för å få stanna kvar. Vill stanna kvar. Vara med. Å idag var en bra dag. Jag hade inget återfall. Inte idag. Vilken lycka. Jag mår bra. Okej jag har 40 grader i kroppen määäääh det e en världslig sak som Karlsson på taket säger. Jag är glad. Å nu ska jag njuta. Njuta tills det är dags med ny koll om 1 år. Men just nu, just nu är jag glad. Fint så❤ Å här hos mig skiner solen det är kärlek det.

Ett inlägg delat av @christinemeltzer

Denna artikel har ursprungligen publicerats på Hemmets.se

Läs även Det handlar om bröstcancer – 7 böcker att läsa