Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Därför är kvinnor med stor rumpa mer intelligenta

13 jul, 2016 
AvFemina
Det är sedan tidigare känt att det är bra för hälsan att ha lite extra hull just kring rumpan, bland annat sägs det sänka risken för kroniska sjukdomar. Men nu kommer ytterligare forskarrön.
Annons

Nu visar forskning från det prestigefyllda universitetet i Oxford i England ett samband mellan stor rumpa och hög intelligens. Forskning visar också att barn till kvinnor med rejäla höfter är smartare än de som fötts av smalare och mindre kurviga mammor.

Att ha en stor rumpa förutsätter att du får i dig rejält med omega-3-fetter som finns till exempel i lax. Dessa otroligt nyttiga fettsyror är bevisat bra för hjärnan och du får bland annat bättre minne och skarpare kognitiv förmåga.

Det är viktigt att hullet sitter på rätt ställe, att ha för mycket fett runt magen kan vara hälsovådligt och ett sunt BMI på mellan 19,1 och 25 är fortfarande att föredra.

Du kan jämföra din kroppsform med äpplen och päron för att se om du är på rätt spår med fettfördelningen. Om du är päronformad är det bra, men en äppelformad kropp, det vill säga när fettet är samlat runt magen, är ohälsosamt och då kan du vilja satsa på en hälsosammare livsstil.

Uppdatering
Efter att denna text skrevs har relevant kritik om studiens trovärdighet framkommit. Läs mer om kritiken här! 

Källa: Naturalnews


Text: Malin Perlheden

, från Allers.se
Bild: Colourbox

Annons