Hur mycket lyckligare tror du att du skulle bli om du vann en lotterijackpott på runt 2,2 miljoner? De extra pengarna skulle troligtvis kunna förändra ditt liv en hel del och ge dig en rad nya möjligheter – men chansen att du faktiskt skulle kamma hem storvinsten på lotto är förhållandevis liten.

Lyckligtvis finns det något som ge precis lika stor effekt på ditt välmående: bättre sömn!

Läs även: 6 saker du aldrig ska göra om du vill vara lycklig

En stor vetenskaplig studie från University of Warwick i Storbritannien visar att den långsiktiga lyckoboost vi får av att bli lotterimiljonärer är likvärdig med hur mycket bättre vi mår av att förbättra vår nattsömn. Det handlar alltså inte om den temporära eufori som uppstår direkt efter en lottovinst, utan ökningen i lyckonivåerna som kvartstår två år senare.

Forskarna har nått denna slutsats efter att ha analyserat sömnkvaliteten och den mentala samt fysiska hälsan hos 30 000 personer under fyra års tid.

Det handlar inte nödvändigtvis enbart om att vi mår bättre av en god natts sömn – utan också om hur sömnen påverkar hela vår tillvaro. Dålig sömn kan ha negativ inverkan på vår hälsa, vårt humör och våra relationer – så det är kanske egentligen inte så konstigt att en förbättring av sömnen leder till ett bättre och lyckligare liv.

Att börja sova bättre är dock inte alltid så lätt som det låter – här kan du läsa mer om hur du förbättrar din sömn!

Källa: Inc.com
Foto: IBL

Läs även:

8 saker du lätt kan avstå om du vill spara pengar

Lär dig somna snabbt med 4-7-8-metoden

Varningssignalerna som visar att du lider av sömnbrist